25 september 2014

En förödande strejk är nära

VÄGRA Snart vägrar jag att gå ut för att uträttat mina naturliga naturbehov. Varför ska vi hundar lida, när kattor i Mantorp slipper?

Upp till kamp emot kvalen! Nu får det vara nog! Ska jag tvingas ut i ur och skur bara för att uträtta mina naturliga naturbehov? Är detta rätt när det finns privilegierade grupper i samhället som kan tillbinga hela dagarna inne i stugvärmen? Nej, säger jag!

Senaste tiden har det varit blåsigt, kallt för att inte tala om regnigt. Om man då är rakad om magen, som jag är, så är det inte behagligt att tvingas ut. Oavsett hur mycket det regnar, så släpar min husse, diktatorn, ut mig på promenad på min leriga väg.
Själv tar han på sig stövlar och ett exemplar av arméns regnkappa för att kunna gå omkring i ett vattentätt fodral. Regnkappan skyddar inte bara mot regn, utan den skyddar också mot gasanfall och atombomber.
Men jag har bara min päls. Visserligen stilig, blank och vattenavvisande, men inte vattentät.
Nu är en strejk nära, kan jag säga. Det är bara en tidsfråga innan jag söker upp någon lämplig matta inomhus. Jag har redan börjat med en maskningaktion. Jag visar min ovilja genom att inte följa med så väldigt välvilligt på promenaderna.
Det är dags att ta upp kampen på allvar nu.

Jag har tre punkter som krav som ett första steg att sluta diskriminera hundar:

1. Hundlåda inomhus (samma som Lucys, fast större).
2. Hundträd inomhus omgiven av krafsbart material.
3. Samma mat (=lövbiff och sånt) som en normal katt i Mantorp (=Lucy) får.

Att behöva leva under dessa förhållanden som jag tvingas göra nu, gör att det är extra synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. agitator

MILLIMETRAR Du ser själv att det kommer massor med millimetrar. Detta är nattens skörd av millimetrar och det bara fortsätter i samma takt. Inget väder att vara ute i.

MOTVILLIG För att visa min motvilja drar jag i kopplet. Inte framåt, nej jag går med tassbromsen åtdragen. Förhoppningsvis fattar min husse att detta inte är något nöje för mig.

MASKNINGSAKTION Bara för att visa att jag inte uppskattar en promenad i regn och rusk, så ser jag till att hamna ordentligt på efterkälken.

ORÄTTVIST På nätet är det jättelätt att hitta en uppsjö med kattoaletter. Hundtoaletter lyser däremot med sin frånvaro. Detta är inte annat än en oerhörd diskriminering. Hets mot hundgrupp, skulle jag rubricera det som.

2 kommentarer:

  1. Sverker: Din blogg - alla kloka inlägg - är vår röst! Tass, Frida

    SvaraRadera