26 september 2014

Mitt forskningsprojekt fick nobelpris

FORSKARE Beredd att utföra dagens nobelprisvinnande forskning. Vad som behövs är en hyfsad fylld mage och en kompass. Jag har alla nödvändiga utensilier (=saker)

Det bedrivs värdefull forskning och mindre värdefull forskning. De främsta i den viktigaste forskningen kan belönas med ett Nobelpris. Det finns vanliga Nobelpris och viktiga nobelpris. Det viktiga heter IG Nobel Prize.

Vad är det då som har prisats i år där jag kan tänkas ingå som en stöttepelare? Inte förvånande är det priset i biologi. Av någon anledning förbisåg priskommittén mig, när priset delade ut till Vlastimil Hart, Petra Nováková, Erich Pascal Malkemper, Sabine Begall, Vladimír Hanzal, Miloš Jezek, Tomáš Kusta, Veronika Nemcova, Jana Adámkova, Kateřina Benediktová, Jaroslav Červený och Hynek Burda. De har, med hjälp av mig förstås, noggrant dokumentera att när hundar bajsar och kissar, föredrar de att anpassa sin kroppsaxel med jordens nord-syd geomagnetiska fältlinjer.
Denna kunskap kan synas självklar för mig, som har praktiserat detta i 14 år. Men för huvuddelen av mänskligheten, är detta nya värdefulla rön något viktigt att ta med sig på vandringen genom livet.
Naturligtvis uppskattar jag att det forskningsprojekt jag varit så aktiv i belönades, men frågan är om inte priset i folkhälsa är det viktigaste. Det gick till att antal personer som utreder om det är mentalt farligt för en människa att äga en katt.
Vill du läsa mer och samtidigt öva din engelska, så kan du titta här.
Att inte jag hörde till pristagarna i mitt projekt, gör att det är extra synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. forskare

FORSKNING Precis just när bilden togs, så utförde jag en forskning. Jag sitter på den där gamla vattengatan, som korna använde när de skulle dricka vatten i sjön, mellan Lasse och Leif och forskar allt vad jag orkar.

REULTAT Beskåda och njut av det inringade resultatet av min forskning. Pilen visar resultatets rikting i förhållande till jordaxeln. På kompassen ser du en pil mot norr.

DETALJ Med all tydlighet som finns att uppbringa, kan du själv se att såväl mitt forskningsresultat som jordaxeln har intaget ett parallelläge. Kanske någon grad fel, men inte mer än att det är en skitsak.

JOBBIGT Det är mycket att tänka på när man är ute och går. Det gäller att nosa upp spännande dofter och tränger det på behov, så ska man känna av jordens magnetiska fältlinjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar