27 augusti 2014

Unik metod visar att alla partier utom ett tycker lika

SORGLIGT Tänk att det bara finns ett unikt parti i Tranås. Alla andra har inte lyckas med konststycket att föra ut ett eget budskap som bara gäller dem.

Ibland finns det gott om pengar. Ett av dessa tillfällen är när ett antal personer vill skaffa sig en rejäl inkomst och en duktig pension. Personerna kallas politiker.
För att få folk att rösta just på dessa personers ljusnande framtid, så satsas det en hel del pengar. Vad är det som särskiljer just deras parti från alla andra? Idag tittar jag på hur de pengarna har används, genom Sverkers negationsmetod.


För att kunna se hur unikt ett partis åsikter och budskap är, så vänder man bara på det. Gör det till en negation. Det är Sverkers negationsmetod! Jag har idag begrundat och analyserat de olika partiernas valpropaganda.

Nya Moderaterna (gamla Högerpartiet) Självaste kommunalrådet ståtar på en av affischerna, där han kungör sitt budskap: ”Vi står för ansvar, tillit och tro på framtiden.” Då frågar man sig vilket av de andra partierna som skriver under på att ”Vi står inte för ansvar, tillit och tror inte på framtiden.”?

Folkpartiet (gamla Frisinnade landsföreningen) På en av affischerna (rättstavad och ingen särskrivning) tycker partiledaren Björklund att man ska ”Rösta för skolan.” Vilket av övriga partier tycker att det är bäst att rösta mot skolan?

Centerpartiet (gamla Bondeförbundet) Bara text på deras affisch. ”Stoppa utsläppen inte bilarna.” Då vänder vi på Centerns käcka budskap: ”Stoppa inte utsläppen bara bilarna.” Inget parti vill nog skriva under på det.

Kristdemokraterna (gamla KDS, Kristen Demokratisk Samling) Ett tråkigt gruppfoto med fem okända personer med det slagkraftiga budskapet ”Bästa politiken.” Vilket av de andra partierna vill marknadsföra sig med ”Sämsta politiken”?

Socialdemokraterna (Sveriges gamla arbetarparti) Lite personer som man kanske ska känna till står uppställda och ser bestämda ut. Det unika budskapet är ”Ett bättre Sverige för alla”. Detta till motsats för övriga partier som tydligen eftersträvar "Ett sämre Sverige för alla".

Vänsterpartiet (gamla Kommunistpartiet) En nöjd Jonas Sjöstedt proklamerar ”Inte till salu” Är detta till motsats till mutkolvarna i de andra partierna, som lätt låter sig köpas? Eller är det ett budskap till fotbollsklubbarna runt om i världen? I så fall Jonas; Ingen kommer försöka att värva dig.

Sverker Ett klart och tydligt budskap som geniet Sverker är ensamt om: ”Inför gratis korv och köttbullar till alla hundar”. De övriga partierna säger säkert: Låt byrackorna betala själva!

Min undersökning har alltså visat att det enda partiet som inte är som de övriga är mitt parti! Det finns alltså bara ett unikt parti i Sverige!

PS Miljöpartiet, Fi och Sverigedemokraterna har inga valaffischer i Tranås som jag hittade, trots att jag var vid fyra olika ställen. De har säkert inget heller att komma med. DS

Hej så länge
Sverker

Leg. kampanjanalytiker

4 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte27 augusti 2014 16:38

  Kan man rösta på Sverkerpartiet även om man inte bor i Tranås?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl skriva själv, så det går bra.

   Radera
 2. Det måste ha blivit något fel här i Örebro, jag har inte sett en enda av dina valaffischer! Men jag hjälper dig gärna så skicka hit några hundra tusen så ska jag affischera hela stan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan skicka PDF-filer så kan du trycka själv. På ditt jobb till exempel.

   Radera