24 augusti 2014

Lysande kollektivtrafik hos mig

KOLLEKTIVT Se här kommer vårt kollektiva fordon med lamporna på så vi ser. Baksätet ser du inte, men där sitter jag. I framsätet sitter husse och vrider på ratten.

Just alldeles strax, ska min husse och jag ut och åka. Jag tänker inte avslöja målet (=kattan under soffan) för vår resa. Som alltid när vi förflyttar oss längre sträckor i vårt avlånga land, eller utanför detsamma, åker vi kollektivt – precis som man ska.

När man ska någonstans och det är för långt att gå, till exempel till min Per, eller till min Agnes, eller till min resursfamilj, eller till ett lutande torn i Pisa, åker min husse och jag alltid kollektivt. Det ska man göra, för det är många som hävdar nu i valtider. Man ska vara rädd om miljön.
Mitt kollektiv består av husse och mig. Vi har ett eget kollektivfordon vi åker i. Vill vi åka ännu kollektivare och miljövänligare, så kan vi gå fyra kilometer till stan och där ta stadsbussen. Fast då får vi trängas med två andra. I Uppsala har jag åkt kollektivbuss och i Stockholm har jag åkt kollektivtunnelbana. Det är roligt. Jag åker gratis. För husse är det jättedyrt.
Men idag ska vi som sagt till en hemlig ort (=Mantorp), och med tanke på att vi skulle behöva gå en timme till stationen i regn om vi vill åka kollektivt tåg, så tar vi vår egen kollektiva bil istället för tåget. Där kan jag ligga och sova och jag har en vattenskål. Ibland finns det godis också i framsätet, som husse är vänlig nog att dela med mig.
Men, som sagt, jag åker alltid kollektivt. Dessutom är det fortfarande synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. kollektivresenär

OBEKVÄMT Insteget i vårt kollektivfordon är lite obekvämt. Hög tröskel kan man säga. När jag var nyopererad kunde jag inte hoppa in själv, men numera går det bra. Jag har återhämtat mig snabbt, även om det fortfarande är synd om mig.

BEKVÄMT Väl på plats, har jag det riktigt bekvämt. En hel soffa för mig själv. Jag har också en egen filt, som jag kan bädda runt med och göra små bekväma högar där jag kan ha huvudet. Jag skymmer min vattenskål, men den finns där.

VANLIGAST I normala fall när vi ska någonstans, så går vi på ett synnerligen miljövänligt sätt. Vanligen går vi ut i skogen en sväng. Det är nämligen så att min husse behöver motioneras.

2 kommentarer:

 1. Var har du fått tag i den fina skyddsklädsen till
  baksätet Sverker? husse tycker jag skitar ner.

  Hälsningar Ludde 3 månader (Västgötaspets)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fanns på Lidl. Den är jättebra, men de har ju bara sakerna i en vecka. Sedan försvinner de, för att kanske komma tillbaka senare.

   Radera