30 augusti 2014

I Tranås satsar vi på kvantitet

STÖRST Detta är bara en liten del av världens bredaste och längsta Storgata som finns i de här trakterna. Idag pågår Sveriges, om inte världens, längsta konstutställning, Konstrakan.

Tranås är inte bara bäst. Idag är vi också längst. Smaka på den. Naturligtvis blir du avundsjuk, och det med rätta.
Just precis nu pågår Sveriges längsta konstutställning på Storgatan!


Genom Tranås går världens bredaste och längsta Storgata. Åtminstone här i trakterna. Varför inte utnyttja denna tre kilometer långa boulevard till världens längsta konstutställning? Så fick det bli.
Anledningen till att man åker in till stan och går Storgatan upp och ner just idag, är att man vill träffa folk. Jag träffade till exempel Jennie. Av henne fick jag en korv. Husse tyckte att en halv korv var lagom. Jag och Jennie tyckte att en hel korv skulle vara bättre. Husse förlorade som vanligt. Jag och Jennie vann.
Naturligtvis tittade vi på konst också, fast vi köpte inget. Vi har en konst hemma redan, så vi behöver ingen mer. Fast det var gratis att titta, så då är det bäst att passa på.
Däremot behövde husse mjölk till sitt kaffe och jag behövde hundgodis (=Frolic).
Hundgodis behöver jag för att lyda. Det är ungefär samma som att direktörer behöver bonusar för att sköta sitt arbete.

Hej så länge
Sverker

Leg. utställningspromenerare

TREVLIGT Ett synnerligen trevligt inslag i Konstrakan var Jennie. Hon är så fantastiskt snäll, så jag fick en korv av henne. Hon såg väl på mig att jag var utsvulten. Min frukost var nämligen som vanligt snålt tilltagen.
v

KONST Detta är konst. I allra högsta grad konst. Vill du till exempel ha en tavla med en flicka som står och visar underbyxorna framför en husvagn, så är det rätt tillfälle att slå till nu.

FÅGLAR Har du inga egna fåglar i din trädgård, så kan du skaffa dig fina konstgjorda fåglar här. De har fördelen att de inte behöver matas på vintern. Dessutom stjäl de inte körsbär.

POPULÄR Med tanke på hur manlig och stilig jag är, så är det inte konstigt att de här flickorna föll för mig. Naturligtvis blev husse väldigt avundsjuk. Han blev inte klappad av någon.

BEVISET Här kan du se själv att det är Sveriges längsta konstutställning. Om det står i tidningen är det sant. Du ser också att det är långlördag. Det betyder att de flesta just har fått sin lön och affärsägarna gärna vill lägga beslag på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar