2 juni 2014

Sommaren har kommit till mig

LUPINER Blommar det massa lupiner på sländen, så att de skymmer utsikten mot sjön, så vet man att det är sommar. Om dessutom jag är skymd av några prästkragar, så gör ju inte det mindre sommar.

Redan igår blev det juni. Det blir det varje år. När det blir juni, så måste man kontrollera att det har blivit sommar. Därför gick jag en sommarkontrollrunda-
Det första man ska kontrollera är om man har några temperaturer. Jag hade 21 stycken. Det är godkänt, även om det kunde vara ett par till. Dock inte 28 temperaturer som det var i Uppsala förra helgen. Det var för varmt.
Sedan gäller det att se hur det står till med blommorna. Om det finns sådana blommor, som man ska ha på midsommarstången är det bra. Det fanns sådana blommor.
Av de fina gula blommorna, som jag har så många av, ska det nu ha blivit små fallskärmar. Blåser det lite kan de segla ända in till mina grannar. Då blir nog de glada.
Det yttersta blombeviset att det är sommar, är att vallmon har slagit ut. Det gjorde den just i morse.
Jag tycker vallmo är fin. Jag är ju en vallhund.

Hej så länge
Sverker

Leg. sommarhund

KÄRNA Om du har för avsikt att kärna smör, så behöver du några sådana här gula blommor. Det är därför de heter smörblommor.

FALLSKÄRMAR Ab de fina gula blommorna, har det nu blivit fallskärmsblommor. De små fallskärmarna seglar så fin i luften in till våra grannar. Då blir nog de glada.

FALSKA Hur kan en blomma få kalla sig hundkex, om de bara är lite småfula vita blommor? Inte vet jag. Ett tips är att du inte ska äta dem, även om namnet låter lockande.

VALLMO Vallhund vi vallmo, kan man kalla den här bilden. Det är den röda blomman som är vallmon. Den stiliga hunden är jag och jag är en vallhund.

BRÅTTOM Det finns redan gott om midsommarblomster. Det verkar som om de hade lite bråttom i år. Det är ju många veckor kvar till midsommar.

4 kommentarer:

 1. Vackra blommor och en vacker västgötaspets.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där måste jag hålla med till 100%.

   Radera
 2. Uj så fint du bor (ja du passar in väldigt bra eftersom du också är väldigt fin) Tar du emot sommarbarn i 40-årsåldern från Örebro vecka 28-31?

  SvaraRadera
 3. Åh så vackra sommarbilder, och vilken fantastisk bild på dig bland lupinerna! Jag älskar lupiner. Och dig såklart!

  SvaraRadera