5 juni 2014

Nationaldagen riskerar att dränkas i regn

OVÄRDIGT Att fira en nationaldag omgiven av smutsiga vattenpölar, det är inte värdigt! En nationaldag ska firas i bländande sol och med svenska flaggor som fladdrar dekorativt av vinden. Och fostervattnet ska vara kristallklart.

Jag är orolig. Tänk om det här vädret fortsätter i morgon. Hur ska det gå då?
Man kan inte fira nationaldagen hur som helst. I alla fall inte utomhus. Nu är det blött överallt. Dessutom är vattenpölarna smutsiga.


Hemma hos mig måste vi naturligtvis fira den svenska nationaldagen. Förberedelserna verkar lite darriga. I mitt hus har vi dock det viktigaste, för att kunna hedra fosterjorden; nämligen den äldsta svenska hundrasen. Det skulle vara jag det, för jag är nämligen västgötaspets. Men hur det går med resten, det får vi se.
Idag har jag mycket att göra. Jag ska vägleda (=skälla på dammsugaren) husse i städningen av huset. Sedan ska vi åka och hämta en hemlig person (=min Agnes) i Linköping. (Det är lite darrigt med tågen.)
Dessutom kommer det en hemlig gäst (=husses gamla lekkamrat Göran).
Fast det finns fler hemligheter jag inte kan avslöja. Till exempel att vi i morgon ska ge oss ut på en hemlig resa (=till Mantorp), där vi ska överraska ett namnsdagsbarn (=min Per, som också heter Gustav) och en fransk katta, vars namn (=Lucy) jag behåller för mig själv. På den hemliga orten (=Mantorp) bespetsar jag mig (jag är ju spets) på rikligt med fördisk.
Som du ser är det full fart, men varför ska det regna så mycket?

Hej så länge
Sverker

Leg. festförberedare

NEDLAGDA De igår så ståtliga blommorna, ligger nu ner tyngda av vattendroppar. Nej, säger jag, så får det inte vara på nationaldagen. Sverige är inte ett land där blommorna ligger.

BLÖTT Ska man behöva bli blöt om tassarna, när man ska hämta posten? Absolut inte! I konungariket Sverige är det en rättighet för var och en att hämta posten torrskodd. Vad gör kungen åt regnandet? Eller hans fru Gretchen?

SUDDIGT Regnet hamnar på husses kameras objektiv, så bilderna fläckvis blir suddiga. Regnet hindrar min husse från att ta riktigt fosterländska bilder.

BRA De enda som har det bra idag, verkar vara de som bor i dammen. Där nere under ytan regnar det minsann inte. Jag kanske skulle bli en undervattenshund? Fast det är inte roligt att bada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar