6 juni 2014

Så ska man fira en nationaldag

FIRAR Idag firar jag nationaldagen i össol. Det blev inget ösregn – än så länge – och vattenpölarna har försvunnit. Med andra ord så bra som det kan bli.

Idag är det Sveriges Nationaldag och då ska man fira. Jag tjuvstartade redan igår, då min Agnes och Göran kom till mig. Det firades på kvällen med god fördisk från tre tallrika och två uppläggningsfat!

Redan ganska tidigt igår åkte vi till Linköping, för att hämta upp en sommarlovsfirare. Det var min Agnes. När vi så kom hem, så fanns Göran redan där. Det innebar, som du säkert förstår, att det blev tre tallrikar att fördiska. Sedan satt min husse, min Agnes och Göran och språkade om hur det var förr. Agnes hade inte så mycket att berätta där och inte jag heller.
Idag började vi med att hissa flaggan. Det ska man göra varje nationaldag. Sedan åt vi frukost. Göran visade framfötterna när han visade sig vara en riktig hundexpert. (Jag fick mat vid bordet.)
Nu har Göran åkt hem till sig. Min Agnes, min husse och jag ska alldeles snart åka till en hemlig plats (=Mantorp) för att fortsätta fira nationaldagen och fira ett namnsdagsbarn (=inte kattan Lucy).

Hej så länge
Sverker

Leg. firare

HURRA Vem kommer där med en stor resväska till stationen i Linköping, om inte min Agnes. Nu ska hon stanna en hel månad hos mig. Hurra vad bra!

MIDDAG När vi kom hem blev det middagsdags. På bilden ser du Göran sitta och språka med min Agnes. Men nog hade de kunnat lämna lite mer på tallrikarna. Man behöver inte äta upp all mat.

FLAGGHISSNING Varje nationaldag ska man hissa flaggan. Eftersom vi var i Sverige, hissade min Agnes och jag den svenska fanan.

EXPERT Här har du beviset på att Göran är en riktig hundexpert. Han vet att jag behöver mer mat och att det inte alls är fel att ge en Sverker mat vid matbordet. Husse, som inte är expert, tycker att det är fullkomligt fel att mata hundar vid bordet..

2 kommentarer:

  1. Nu tror jag Du får en bra månad, när Agnes är hemma. Hur var det att träffa Lucy idag, Höll hon sig på sin kant som vanligt? Har hon inte blivit lite mallig sedan hon flyttade till Din Per?/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Agnes var jätteroligt att hon kom. Om Lucy berättar jag i morgon.

      Radera