11 mars 2014

Solen avslöjade gömda skatter bakom rullgardin

VINTERFÖNSTER När det är höst drar husse ner rullgardinen för vintersäsongen. Det är ändå inte ljust ute och dessutom isolerar det lite. Men nu är det vår och då åker gardinen upp.

Hela vintern är rullgardinerna nerdragna i sovrummet.
– Då spar vi värme, säger husse.(Egentligen är han lat.)
Som om det skulle spela roll. Elementen är ändå avstängda.
I vilket fall som helst är det spännande när rullgardinen dras upp första gången för säsongen.


I år fann jag, liksom tidigare är, fyra antika skulpturer. De blir mer antika för varje år och måste nu vara värda en icke föraktlig summa. Jag undrar hur många tuggben jag kan få i utbyte mot konstverken?
Jag fann också fönstret vara mer smutsigt i år, än föregående vår och sommar. Men än jag se moster och morbrors hus genom det fläckiga glaset. De är husses moster och morbror, men jag kallar dem moster och morbror ändå. Det blir enklast så.
På fönsterrutan sprang det omkring en liten gynnare. Det var säkert den som var skyldig till den utökade nedsmutsningen. Alla kompisar till den lilla flugan, hade slutat sina dagar och låg utspridda på fönsterbrädan.
Nu ska husse ta fram dammsugaren och suga upp allt i fönstret, utom statyerna.
Han sade också att han skulle ta under övervägande att kanske putsa fönstret, om han en dag inte kan hitta på något att göra. Det lär alltså inte ske.

Hej så länge
Sverker

Leg. skattletare

UPP Rullgardinen är uppe. Jag är också uppe på en stol. Jag vill se vad det gömmer sig för spännande saker i fönstret.

STATYER I mitt sovrumsfönster fann jag inte mindre än fyra statyer. En anka, en groda, en liten fågel och en kyckling. Dessa statyer i äkta lackerad plåt är antagligen antika och värda en förmögenhet.

FLUGA På fönsterrutan spatserade en fluga stolt. Men det var väldigt vad flugan har bajsat ner fönsterrutan. Fönstret är så gott som nyputsat (=när min Agnes tog studenten för fem år sedan). Har den lilla flugan klarat av nedsmutsningen själv?

FÖRKLARING En blick ner på fönsterbrädet ger förklaringen till det smutsiga fönstret. Där ligger avsomnade flugor i stora travar. Du ser bara ett urval av alla de som hade kommit till ro i mitt fönster. Populärt ställe att uppsöka när man som fluga ska finna sista vilan. Men innan dess vill de lämna sitt avtryck på jorden på min fönsterruta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar