13 mars 2014

Berömd konstnär söker inspiration av mig

NATURGUIDE Eftersom Janina bor i Bagarmossen, vill hon uppleva naturen när hon kommer till mig, har jag bestämt. Under min förmiddagspromenad, så passade jag på att visa myror för henne.

Min hemliga gäst var Janina. Såg du det igår? Det var hon hade konstutställning i Stockholm som jag besökte. Med all rätt så fick Janinas utställning utmärkta recensioner av mig, vilket gjorde henne berömd.

Konsten flödar hemma hos mig just nu. Janina är på besök. Jag hade kunnat hoppas att fördisken hade flödat i samma omfattning. Fast den har ju ökat med 100%.
Som alla konstnärer skadar det aldrig att fylla på bägaren med lite inspiration från ett geni. Därför begav sig Janina hit. Jag är geniet som finns här.
Jag har tagit med mig Janina ut i skogen. Där har vi tittat på tussilago och myror. Det fanns fler myror än tussilagon.
Är vi inomhus, så kan Janinas konstnärlighet ökas bara hon slänger en blick på mig. Jag är ju så stilig.
Vill du se tavlorna Janina har målat här, så kommer de att ställas ut i Rådhuset i Mariefred i maj. Det återkommer jag till när det är dags.
Nu vet du i alla fall vem hemligheten var.

Hej så länge
Sverker

Leg. inspirationskälla

HEMLIGT Det som var hemligt igår, blir officiellt idag. Det är Janina och jag som står och tittar. Vad vi tittar på? Hästhovsört i massor är det jag kunde visa. I Bagarmossen har man färgglada tomma ölburkar på marken istället för blommor.

KONSTNÄR Detta är din stora chans att se en konstnär i arbete. Det är Janina som sitter och målar med sina vattenfärger vid mitt matbord. Det får hon så gärna.

FÄRG Om inte Janina målar verkligheten, så förblir den svartvit. Det kan du själv se alldeles tydligt. Det är tur att det finns Janinor. De har med sig grisöron till mig också.

INSPIRATION För att kunna konstnära, måste man ha inspiration. Börjar inspirationslågan falna, så passar det att komma hit. Här är det så vackert nämligen. Janina behöver bara tittat på mig, så far penseln av sig själv på papperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar