7 mars 2014

Ett besök vid farfars grav

GRAV Bara för att alla ska veta att det är farfar som ligger begravd här, så finns det en sten. På stenen kan du se att han skulle ha fyllt 100 år i går, när jag var där. Husses mamma ligger där också, men hon fick aldrig träffa mig.

Det gick ju inte att ha någon fest för farfar igår på hans 100-årsdag. Men det gick bra att ställa några blommor på hans grav, så därför tog jag med mig min husse och åkte till Heda.

Min husse och jag var där förra året också, men i år var det ju ett extra jubileum. Farfar hade sett fram emot sin hundraårsdag. Han hoppades att få brev från kungen, för det får alla som fyller hundra. Dock träffade han gamle kungen Gustaf V, fast det är ju inte samma sak.
Men han levde länge ändå. Att bli 98 år är inte dåligt.
När farfar var tre månader började Första världskriget. Sedan blev ett världskrig till när farfar var 26 år. Då var han ofta militär i Värmland vid norska gränsen.
Det var alltid roligt och givande att besöka honom. Jag saknar honom mycket.

Hej så länge
Sverker

Leg. sörjare

TRÅKIGT Nu är det inte roligt att besöka farfar längre. Första gången farfar spelade i en kyrka var i Heda i bakgrunden. Då var han inte ens 20 år.

FINT Ser du vilka fina blommor jag hade med mig? Det är det enda man kan göra numera för farfar. Det hade varit roligare om han hade haft kalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar