16 november 2013

En alldeles vanlig förmiddag

SOLEN Varje dag fotograferar husse solen oavsett om den syns eller inte. Idag syntes den som du ser. Nu har solen gömt sig.

En vanlig dag är ungefär som andra dagar. En skillnad idag är att Portugal vann orättvist över oss i fotboll. Där ser man att det lönar sig att fuska och muta sig fram
Min dag började, frånsett katastrofen, precis som vanligt.


Det fösta jag får göra på morgonen är att väcka min husse. Det gör jag när tidningen har kommit. Idag kom den 05.26. Husse var ovillig att gå upp.
Sedan går husse och jag och lägger oss igen. Husse läser tidningen under det att han läppjar lättjefullt på en kopp kaffe.
Vid pass 07.52 har husse duschat. Det är ett tecken till solen att gå upp. Husse går ut på balkongen och tar dagens soluppgång. Idag syntes solen också.
Därefter följer en kort promenad, under tiden som min mat står och sväller i vatten
– Annars äter du för fort Sverker, förklarar husse sitt något lustiga tilltag.
Jag upptäckte blommor längst med vägen.
Så kommer äntligen en av dagens två viktigaste händelser. Jag får min snålt tilltagna frukostportion. Sedan händer inget viktigt förrän jag får min snålt tilltagna middagsportion.
Vi åt våra frukostar och jag fördiskade husses gröttallrik.
Idag åkte vi in till stan. Det gör vi ett par gånger per vecka. Husse skulle nämligen gå till en järnaffär, sade han. Jag tror han gick in i fel affär. Vi handlade lite mat också, när vi ändå hade tagit ut bilen.
Väl hemkomna laddade vi tvättmaskinen med husses smutsiga kläder och så tände vi en brasa.
– Det gäller att hålla elbolagen kort, upplyste husse.
– De behöver inte köpa flera kolkraftverk utomlands för mina pengar.
Sedan gick vi upp och bloggade och då är tiden nu.
Bilden han skulle ta med mig framför brasan, vinner nog tävlingen årets sämsta bild. Jag ville inte sitta där. Man är väl ingen katt heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. verklighetsvandrare

MORGONPROMENAD Under tiden som min mat står och sväller på diskbänken och husses gröt sväller i mikrovågsugnen tar vi oss en promenad. Frukosten måste få plats i min alldeles hopkrympta mage.

BLOMMOR Blommor i november är fint det. Till exempel på norra Grönland finns inga blommor så här års, påstår min husse. Han har dock aldrig varit där. Bara flugit över. Fast om det är sant, vet jag förstås inte.

JÄRNAFFÄR Detta är den järnaffär husse besökte när vi var i staden. Jag såg varken skruvmejslar eller gångjärn där inne. Själv fick jag vänta i bilen, så jag kunde inte undersöka lokaliteterna så noga.

VÄRDELÖST Har du sett en sämre bild? Den aspirerar till ett förstapris i tävlingen "Amatörfotografens vanligaste misstag". Husse försökte få mig att sitta precis framför brasan, men se det gick inte. Lucy tyckte om att ligga framför kakelugnen, men hon är en katt. Jag är en hund med tjock päls.

2 kommentarer:

  1. Äta för fort? Det går inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är min åsikt också, men den delas inte av min husse. Dessutom om jag skulle råka kräkas upp maten går den ju att äta igen naturligt blötlagd.

      Radera