15 november 2013

Husse hade fel igen

STÖVLAR Genom att titta på husses fotbeklädnad förstår du genast att det inte är vinter. Då har han aldrig gummistövlar.

Min husse påstod i förgår att vintern kan komma i morgon. Detta efter att jag hade hjälpt honom att få på vinterdäcken på bilen. Trädgårdsmöblerna är ju inne sedan länge.
Men hur är det egentligen? Är det vinter?


Jag beslöt att på ett vetenskapligt sätt (=ta en promenad) undersöka om vi verkligen har vinter.
Redan när jag såg husses utrustning började jag tveka. Stövlar på vintern och inga halkskydd? Knappast vinter.
Visserligen var marken full med löv, men ingen snö eller frost. Träden var å andra sidan fullständigt lövlösa. Löven ligger på min gräsmatta istället.
Längst vägen fanns det vattenpölar. Då är det antingen vår eller höst. Eftersom det inte har varit jul, så måste det vara höst nu.
Jag traskade vidare. Vägarna var ganska fina och utan stora gropar. Det lutar också åt höst.
När jag kom ut på gång- och cykelbanan så var den våt. Det är den då och då utom på vintern. Alltså är det höst.
Som vanligt hade husse fel. Vinterdäcken hade kunnat vänta.

Hej så länge
Sverker

Leg. årstidsbestämmare

LÖVLÖST Slänger man en blick upp på träden, så ser du att löven är borta. Då kan du räkna bort vår, sommar och tidig höst. Kvar är då senhöst och vinter. På vintern är det snö eller frost på träden. Alltså är det höst.

VATTENPÖLAR Traskar du förbi stora vattenpölar på vägen, så vet du att det är vår eller höst. Innan det blir vår, ska tomten komma till mig. Det har han inte gjort än. Alltså är det höst.

PRIVAT Det är bara på höstarna jag blir så privat, så att jag behöver ett särskilt område. Det markeras med en skylt och det är bara jag som får vara där.

HÖSTVÄG Inga löv på träden längst med Kommunalrådsvägen. Inte heller några gamla snövallar på kanterna längst med den välplogade vägen. Alltså är det bara höst kvar, vilket skulle bevisas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar