2 november 2013

Ett besök vid farfars grav

GRAVSTEN Här ligger farfar numera. Farmor ligger där också och farfars tre bröder. Farfar blev äldst. Han blev nästan 98 år.

Det är inte precis någon rolig dag idag än så länge. Min husse och jag har varit i Heda och gjort min farfars grav fin. Det ska man göra nu. Det gör att man minns farfar och då blir man ledsen att han inte finns mer.

Nu var ju farfar väldigt gammal, men trots ålderskillnaden kom han och jag väldigt bra överrens. Jag visste att han ville bli slickad på handen. Han visste att jag behövde mat och kakor. Vi levde i symbios, kan man säga.
Utsmyckningen på graven är förstås till farmor också. Hon var husses mamma, men henne träffade jag aldrig.
Farfar dog för lite drygt ett och ett halvt år sedan, så han har inte funnits på väldigt länge. Jag besökte honom varje dag, så det är inte konstigt att jag saknar honom.

Hej så länge
Sverker

Leg. gravsmyckare

GRAVEN Här kan du se hur familjegraven i Heda ser ut. Under varje stenplatta ligger där någon. Där ligger även husses farfar och farmor och hans pappa och mamma.

KYRKAN Så här ser Heda kyrka ut. Där spelade farfar många gånger på orgeln. Även hans pappa, husses farfar, spelade där ibland. Ingen av dem arbetade där dock. Farfars farmor arbetade som organist i kyrkan när farfar var liten.

GRÅTT När jag kom hem så gick jag och tittade på sjöutsikten för att pigga upp mig lite. Ja, vad ska jag säga. Gråt och lätt regn. Inte piggade det upp precis.

SISTA För ungefär två år sedan besökte jag och farfar farmors grav för att sätta dit ljuset. Det var knappt att farfar kunde gå själv. Han var gammal och trött. Bara fyra månader senare dog han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar