31 oktober 2013

Undvik fällorna när du ska motionera

Det finns många sätt att motionera för att hålla sig i fin form. De olika metoderna kan delas upp i två huvudgrupper: rätt sätt (=mitt sätt) och fel sätt. (=Lucys sätt).
För att även du ska förstå, så har jag illustrerat mitt rätta och Lucys felaktiga sätt med bilder.
En del bilder är trevliga (=dem som jag är på). De andra bilderna är inte jag med på utan den fula franska kattan Lucy.


Hej så länge
Sverker

Leg. personlig tränare

Rätt sätt = mitt sätt


INTERVALLTRÄNING Om du lunkar lite sakta för att sedan, helt utan anledning, ge dig till att stollerusa, så heter det intervallträning. Roligt men tröttsamt.

RYGGSTRETCHNING Det här är bäst att göra i snön. Gärna på isen. Genom att ligga ner med tassarna i vädret och röra dig som en huggorm, så motionerar du ryggen, samtidigt som du sträcker ut den.

RINGHOPP Detta är en svår övning. Du får inte hoppa för högt och inte för lågt. Gör du det så slår du i ringen. Övningen ger en bra träning för ringmuskeln.

BALANS Balans är aldrig fel att träna på. Den här övningen är extrasvår eftersom brädan envisas med att tippa när man går på den. Men tränar du flitigt, så kan du kanske lära dig att stå och gå lika stadigt som jag.

DISTANSTRÄNING Det är ju dötråkigt att springa långt. Därför kan det vara roligt att vara två som delar på tråkigheterna. Som du ser har jag tagit med mig min Agnes på en liten milrunda.

Fel sätt = Lucys sätt

VÄNSTERTASSTRÄNING Eftersom Lucy är vansinnigt slö, har hon en speciell motionskudde på bordet. Som du ser så tränar hon vänstertassen. Som träningsredskap har hon den amerikanska musen hon fick av MIN husse. Hon alternerar mellan höger och vänster tass. Denna övning ger inget och är helt fel.

HÖGERKLOÖVNING Efter att ha övat tassarna, så stirrar hon på övningsmusen samtidigt som hon låter sina klor gå ut och sedan in. Bägge tassarnas klor övas. Denna övning ger inget och är helt fel.

TAFS-O-STRECH Med mycket möda ställer sig den franska kattan upp för att avsluta dagens motion. Hon sträcker på ryggen, samtidigt som hon tafsar på den amerikanska musen. Först med ena tassen och sedan med den andra. Denna övning ger inget och är helt fel.

TVÄTTNING Denna motion var tydligen alldeles förödande för den franska kattan. Hon sätter sig ner och börjar tvätta sig. Inte blir hon vackrare av det. Hon förblir lika ful. Eller också är hon trött och gnuggar sig i ögonen.

6 kommentarer:

 1. Skönt att se att de gamla agilitytakterna sitter i!! ;)

  /Karina
  fd agilitytränare, numera stockholmsbo

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång inlärda, så sitter de. Jag är ett exempel på livslångt lärande.

   Radera
 2. Varför gör hon en både med ryggen, kattan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stretching. Hon sysslar med sådana dumheter.

   Radera
  2. Precis vad jag trodde. Jag är inte så noga.

   Radera