28 oktober 2013

Nu är stormen välkommen

TJUDRAD Kanoter kan tydligen passa på tillfället att smita när det stormar. Bara för att min kanadensare inte ska komma på sådana tankar, har vi tjudrat fast den både i ett träd och i badstegen. Det ser inte särskilt stormigt ut nu, men vi får se i natt.

Enligt varningar från väderspåmännen och väderspåkvinnorna, finns det en stor risk att vi ska drabbas av storm i kväll. För att vara på den säkrare sidan har vi därför vidtagit stormförberedelser.

Om det stormar kan det blåsa ner träd här och där. Står det en bil just där trädet faller, kan både trädet och bilen gå sönder. Av trädet kan man få ved, men bilen måste repareras för dyra pengar. Därför är det bra om bilen står i garaget.
Mitt garage har under sommaren används som mellanlager för kasserade saker innan dessa skulle köras till slutförvaring. Agnes skulle hjälpa till med detta arbete, eftersom husses hjärta inte är av den bästa sorten. I vilket fall fanns där ingen plats för min bil.
– Vi åker till stan och hyr en släpvagn, sade min husse till mig i morse efter han tittat på väderleksrapporten. Han har de senaste stormarna i färskt minne. Det har jag också. Då låg det stora träd både här och där.
Vi rensade garaget från allt som stod där. Tvättade min gräsklipparrobot Stig och ställde in honom i hans kartong. Sedan körde vi allt skräp till slutförvaringen i Norraby, där vi sorterade allt som det skulle.
Vi lämnade tillbaka kärran och åkte hem igen. Sedan fortsatte min husse med slutstädningen av garaget under min övervakning.
Och kan du tro! Det gick att köra in bilen. Nu kan stormen komma.

Hej så länge
Sverker

Leg. XXX

OMLASTNING Grejerna från mellanlagret i garaget lastades på släpkärran, så vi skulle kunna transportera dem till slutförvaringen. Det var lite allt möjligt, som vi inte behövde längre.

SLUTFÖRVARING Det är hit man åker med saker som ska slutförvaras. Där ska det sorteras i olika containrar till exempel brännbart. Fåtöljen som både jag och Lucy har kissat på flera gånger hamnade där. Ovädersmolnen tornar upp sig!

BUNDEN Att stå bunden är ju inte så kul, men det är inte alls kul att springa och plocka sopor samtidigt som man ska hitta soptunnan som rymt. En bogserlina ska hålla den ystra tunnan på plats.

VÄLKOMMEN För första gången sedan i våras, kan garaget hälsa min bil välkommen. Hoppas bara att det inte faller något stort träd som har sönder hela garaget och allt som finns därinne. Då skulle varken min husse eller jag jubla av glädje.

3 kommentarer:

 1. Idag är det bäst att hålla sig inomhus, för ute blåset det 30 meter i sekunden!
  Min kompis Milou som är en Yorkie och väger 2,5 kg skulle säkert blåsa upp i ett träd om hon gick ut. Själv väger jag 11 kg och står stadigt i stormen!
  /Lu

  SvaraRadera
 2. Det är bra att väga mycket. Jag tycker 14 kg är lagom, men för lite. Här har det inte börjat blåsa än fastän klockan är 22.42. Städade vi garaget i onödan?

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att höra, för städa gör man inte i onödan! Här blev stormen inte långvarig heller, så nu kan minihunden gå ut och kissa igen! /Lu

  SvaraRadera