27 oktober 2013

Vintertiden en stor konspiration

PLACERAD Min Agnes klocka står på mitt ryktbord. Nu är det bara att invänta att klockan ska bli tre. (Jag kanske skulle måla om mitt ryktbord.)

Det är inte lätt det här att ställa om klockorna till normaltid. En del säger vintertid, men det är ändå lika svårt.
Ett bra knep ska vara att gå upp före klockan tre på natten och flytta ut klockorna på trädgårdsmöblerna. När klockan sedan är över tre ska klockorna tillbaka in igen. Jag gjorde försöket med min Agnes klocka.


Bara det att behöva gå upp så tidigt är minst sagt jobbigt. Särskilt på fastande mage. Men jag tog Agnes klocka, som påstod att den klarade av det, och släpade ut den till mitt ryktbord. Det bordet står i trädgården, så det måste räknas som en trädgårdsmöbel.
När klockan passerat tre, så var det dags att ta in väckarklockan igen. Denna gång placerades uret på matbordet.
Vad hände? Svaret på denna berättigade fråga är inget alls. Klockan visade lika mycket som tidigare, men lite mer eftersom den oförtrutet gick hela tiden. Sakta men säkert.
Vintertiden är en bluff. Solen gick upp som vanligt och jag fick min frukost.
Jag tror detta är en konspiration av Ryssland och USA tillsammans med Monaco bara för att förvirra oss.

Hej så länge
Sverker

Leg. tidsresenär

KONTROLL Så där ja. Nu har klockan passerat tre och det är dags att ta in klockan igen.

LÖGN ”We can do it”, vi kan göra det, står det på min Agnes klocka. Icke. Den klockan kunde varken ställa om sig hit eller dit, fastän den varit ute och vilat på min trädgårdsmöbel.

TROFAST Solen gick upp precis som vanligt över min sjö. Inga ändringar där inte. Detta med sommartid eller vintertid är bara en stor bluff, som jag nu har avslöjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar