15 oktober 2013

Sluta – du vill väl inte bli som Obie

REDO Om någon skulle erbjuda mig ett litet smakprov från överflödet på bordet, så är jag beredd. Men bara för att jag sitter där och piper, så ska du inte tro att jag tigger. Husse brukar säga åt mig att sluta tigga.

– Sluta tigg Sverker. Du vill väl inte se ut som Obie, brukar husse säga när jag bevakar mina intressen vid matbordet.
Nej det vill jag inte, men jag är ju mer undernärd. Jag borde ju få komma upp i normalvikt i alla fall.


Obie är en tax. Han var fetare än de flesta amerikanare. Han bor också i Amerika förstås.
Han hade en matte, eller husse, eller husse och matte som gav honom väldigt mycket mat. Då blir man väldigt fet. Att vara tax och se ut som en sälunge kanske inte är riktigt normalt.
Det går väl knappast att skylla på kraftig benstomme eller tjock päls heller. Obie var smällfet.
Så hamnade han hos någon där han fick bättre mat, eller knappt något alls, skulle jag tro. Antagligen fick han lika mycket som jag får. Och han blev smalare och smalare. Nu är han nästan normal. Du kan läsa om Obie på hans egen blogg (där bilderna kommer ifrån), eller också kan du se en film på Aftonbladet.
Om du däremot tror att jag är anorektiker, så har du fel. Jag tilldelas för lite mat varje dag och då blir resultatet att jag ser ut som ett benrangel. Jag avstår inte frivilligt från mat.

Hej så länge
Sverker

Leg. ofrivillig anorektiker

SÄL Viss ser väl Obie ut mer som en säl än en tax. Han är en tax, men han bor i USA. Där blir man lätt fet, säger min husse. Bilden är en skärmdump från filmen om Obie på Aftonbladet.

LARV När husse högg upp ruttet trä, så fanns det stora feta äckliga maskar i vedträna. Jag tycker att den stackars taxen påminner om en sådan, även om han är mer brun, men det verkar som om benen knappt räcker ner till marken.

BANTNING Här kan du se på staplarna att Obie har minskat i vikt. Tittar du på diagrammet i spegeln, så kan du se hur han gick upp i vikt.

ANOREKTISK Visst är proportionerna väldigt stiliga, men du måste hålla med om att ett par extrakilo skulle inte skada. Ett lämpligt sätt att addera dem är falukorv eller leverpastej.

SPINKIG Så här smal kan man bli om man bantar ordentligt i Amerika. Jag undrar om han körde 5-2 metoden? (Äta två dagar – fasta fem.)

2 kommentarer:

 1. Vilken tur Obie hade som fick komma till ett ställe där han inte fick så mycket mat. Nu kan han leva ett normalt hundliv..... tänk på det du.
  Du är precis lagom i hullet.. fast det ska sägas att nog tycker mina västgötar Tiwaz, Ellen och Madicken att jag är supersnål på mat. Madicken håller på att rensa plommonträdet för hon tycker att hon aldrig är mätt... ha, ha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det alltid är så att västgötar får för lite mat. Dessutom är till exempel falukorv godare än hundmat. Jag skulle vilja äta som Lucy, om du vet vem hon är.

   Radera