13 oktober 2013

Mina dummaste fåglar

SCHAS Det gäller att ha behörigt avstånd, när man ska jaga bort de dumma fåglarna. De är attackfåglar nämligen. Så de är inte bara fula, de är farliga också.

Hemma hos mig har jag ganska många fåglar. Det finns skator som får mat. Den kan jag äta om jag har tur. Sedan finns det ett par för feta änder, som också får mat av min husse. Den kan jag också äta om jag jagar bort dem. Sedan finns de dumma svanarna.

Från tidig vår fram tills att isen lägger sig så störs man av dessa svanar. De kommer och fräser när husse badar. De fräser åt mig fastän jag bara skyddar min husse med mitt skällande. Dessutom förfular de utsikten.
Ta idag som ett bra exempel. Jag ville att husse skulle fotografera dimman borta vid Romanö. Husse hann väl inte mer än att höja kameran förrän det kom en expressvan och lade sig mitt i motivet.
Sedan dröjde det inte länga så kom det en ful svan till. Du ser själv på bilderna hur det blev när dessa skapelsens styggelser kom och lade sig i vägen. Sådana är de. De vill bara framhäva sig själva. Hade något att vara stolta över, som jag, så kanske jag inte skulle säga så mycket. Att jag förekommer på en och annan bild förhöjer ju bara skönhetsvärdet på konstverket ifråga. Om jag förevigas på ett fotografi, så upphöjs den bilden till konst per definition nämligen.
Svanar förekommer bara på hötorgstavlor tillsammans med älgar, så fula är de. Sedan undrar man varför min husse matar dessa naturens avskrädesvarelser.

Hej så länge
Sverker

Leg. estet

MOTIVFÖRSTÖRARE Det är grant idag med dimman över sjön. Det ville jag ha en bild på, men vad händer då? Då kommer den fula, fula svanen och lägger sig i vägen mellan motivet och fotografen (=min husse).

FÖRSTÄRKNING Som om det inte skulle vara nog med en fuling, nej han, eller hon, hämtar sin lika föga tilltalande kompis. De tror säkert att de ska få mat. (Det fick de också.)

DUBBELFULT Jaha, så ligger de i vägen igen. Fast nu är de två stycken, vilket gör bilden dubbelt så ful. Vi får hoppas på dimma i morgon och inga svanar. Men de kommer nog så fort de ser husse komma släntrande med kameran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar