17 oktober 2013

Nu har min husse förstört vintern

FÖNSTERLÅDA Dett är det som en gång var min fönsterlåda. I somras var den full med stiliga blommor, men nu ligger den här i skottkärran för vidare transport till komposten.

Idag har jag och min husse tagit in våra blommor från uterummet in i huset. De står där ute på sommaren, för de trivs bättre där, påstår min husse. Men det förutsätter antagligen att man vattnar dem.

Det är inte nog med det. Somliga trädgårdsmöbler har flyttats in i uterummet från just trädgården. Så nu är de uterumsmöbler istället.
En del blommor fick ansas. Det betyder att man klipper bort det som har vissnat, eftersom somliga skäggiga individer glömmer att vattna. Lite omplantering var också på sin plats här och där. Extra stort behov av omplantering var den ampellilja som stod i krukan som damp mer på stenplattorna.
Att allt detta utfördes innan snön kom, betyder bara en sak: Det blir ingen vinter i år.
Dessutom påstår husse att han ska ta upp sjövattenpumpen och sätt på vinterdäck i morgon.
Du kan låta vinterkappan hänga kvar i garderoben.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterförberedare

ANSAS Allt visset på den här viltfångade ampelliljan (min Per fångade den i Jugoslavien 1984) måste tas bort. Då ser de inte så vanskötta ut som de är.

HÄLSOBLOMMA Doktor Westerlunds hälsoblomma växer sig gärna lång och skranklig. Det måste redas ut och sen ska den klippas. Det man har klippt bort kan man sätta i vatten och få nya blommor. Min husse har fått blomman av Lennart. Jag har fått kycklingfilé honom. Det var gott.

KAKTUS Trots att det här är en kaktus, höll den på att vissna bort. Husse hade glömt den inomhus, där den nästan torkade bort. Det hade varit synd, för den fanns hemma hos husse när han var liten.

SLUT Nej, nu är det jag som går in. Sopa kan sopan göra själv. Visserligen blir det inte så bra gjort när inte jag övervakar. Han slarvar gärna, min husse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar