9 februari 2013

Jag viftar på svansen åt snön

SVANSSKOTT Stå där uppe på trappan, så blir det en bra bild, sade husse. Synd bara att jag inte ville det. Men svansen är ju ganska stilig den också. Ser du att det snöar?

Det snöar. Det snöar inte mycket och flingorna är inte stora som dasslock, men det snöar. Det är kul att det snöar, eftersom jag får gå ut med husse ett par extra gånger. Han har nämligen som ambition att ha snyggast skottat av alla grannar.

Nu undrar du kanske varför det ska vara så välskottat, när han inte bryr sig om min trädgård? Jo, han tänker så här: på vintern syns inte trädgården, då vet ingen hur den ser ut. Om det då är väldigt välskottat så tänker de oinvigda, oj vad fint skottat. Det är nog en trädgård också som är en prydnad för hela Tranås med omnejd. Precis så är det inte, utan snarare tvärtom.
I vilket fall som helst är det kul att gå ut och skotta, bara det inte snöade så mycket.

Hej så länge
Sverker

Leg. snöröjare

FÖRST Man ska alltid börja med gången. Först åt ena hållet och sen åt det andra. Sen tar man en gång till. Jag är liksom förman och ser till att allt blir som det ska.

SNÖVALL Mot alla odds hade plogbilen varit här. Det var första gången den här veckan. Plogbilar efterlämnar sig snövallar vid garageutfarter och brevlådor. De måste förstås skottas bort. Jag håller mig i bakgrunden där det är skottat redan.

PROMENAD Varje gång det är färdigskottat hos mig, tar vi oss en liten promenad. Det är husse och jag som trotsar snövädret, om du undrar. Om husse har sagt ”Fot”, vilket han har, så måste jag hålla reda på honom extra noga.

2 kommentarer:

  1. Din husse och jag verkar lika i ett avseende och det är detta med skottning, Jag har varit ute och skottat minst fem gånger idag (nu senast kl 0010) och det skall vara RAKA kanter på snövallarna. Gångarna skall vara släta som dansbanor. Plogbilen ogillar jag av den anledningen, att den lägger upp höga snövallar, men som väl är så visar den sig inte så ofta på min gata (ingen kommunalrådsgata). /E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag (söndag) har vi bara skottat en gång. Men jag kan ju alltid hoppas att det börjar snöa igen.

      Radera