5 februari 2013

Exercis och arkeologi på sjukhusresor

GIVAKT!!! När husse gallskrek givakt, gick jag sakta framåt. Helt om betyder att man kan gå och kissa någonstans. Husse påstod att jag var den sämsta beväringen han har haft. Egentligen står jag nästan på startbanan på Ränneslätt, så det hade varit bättre att jag hade försökt flyga.

Igår var husse och jag ute på en exercis-, arkeologi- och sjukhusturné. För mig är det inte så kul på sjukhus, eftersom jag inte får följa med in av någon anledning. Därför kan jag inte heller ägna mig åt arkeologi, vilket är en sysselsättning man har bland väntrummens tidningsställ. Exercisen kunde jag vara med på, men det blev ju lite misslyckat.

På förmiddagen begav vi oss till Tranås Vårdcentrum, som hette Tranås sjukhus innan de ändrade öppettiderna till vanliga kontorstider.
Där skulle de kontrollera om husse hade kvar något hjärta och om det i så fall pickade. Först gick husse till kassan plan 2 som är på bottenvåningen. Där ska man tala om att man är där. Jag fick sitta i bilen som var parkerad utanför på marken (antagligen mark 2). Sedan gick husse med raska steg upp en trappa där han i väntrummet hittade en rykande färsk Allas, en sen 2011.
Därefter fick husse bekräftat att han hade ett hjärta med hjälp av en apparat som ritade kurvor. Husse förvisades sedan till plan 4, en trappa upp. Där hann han bara som hastigast greppa en Hänt i Veckan som lovade att avslöja att Victoria snart ska förlova sig med en Daniel. Dock blev han avbruten av doktorn som ville titta på honom. När han var färdigtittad skickades han till plan tre där de skulle stjäla lite av hans blod. I det väntrummet föll husses intresse på Illustrerad Vetenskap, där han kunde se vad som var aktuellt 2007.

Sedan åkte vi hem och husse tog en smörgås. Sedan bar det av till Eksjö och hjärtgymnastiken, som husse säger. Jag tror han ljuger, eftersom han inte har något sår på magen. Han har med största säkerhet inte gymnastiserat hjärtat. Knappas sig själv heller, eftersom jag inte kände några gungningar i marken ute i bilen. Han hann dock slänga ett öga i kulturtidskriften Kalle Anka 2004, innan han bytte om till sina fula gymnastikkläder.
Efter en och en halv timme kom husse till bilen och vi åkte till Ränneslätt. Där skulle vi ha något som kallas exercis. Det går till så att husse drömmer sig tillbaka till sin kaptenstid och skriker ut sina order, som jag inte lyder.
Efter jag inte hade lytt order, så begav vi oss hem till Tranås och min middag. Uppblött torrfoder, som vanligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. bilväntare

TRANÅSFYND Denna tidskrift får räknas som rykande färsk, då den bara är ett par år gammal. Fast det går ju bra att inreda med kuddar idag också och visst går det att koppla av med lätta kryss.

LABTIDSKRFT Där de håller på och labbar med blod och så, kan man läsa denna spännande tidskrift. Nu tror du kanske att den är inaktuell, eftersom den är från 2007. Men betänk då att en av artiklarna handlar om Neandertalare, så förstår du att den istället är alldeles för ny.

VINTER Kalle Anka, som fanns i Eksjö, hade prickat in alldeles rätt årstid. Att sedan tidningen var nio år gammal, ger ju bara lite patina åt snön. Att den inte har gått sönder. Men det är väl inte så många barn på sjukgymnastiken.

6 kommentarer:

 1. Vilket elände Sverker, att du fick vänta i bilen så länge! Och inte fick du nån belöning heller!

  SvaraRadera
 2. På vilket regemente var Din husse kapten? Kanske något av de där som av någon anledning fick läggas ner./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. KA1, KA2, KA3, KA4. Han var bara värnpliktig fuskkapten (=tekniker). Samtliga regementena är nedlagda, förstås.

   Radera
  2. Kan knappast skylla nedläggningarna på en fuskkapten./E-beth

   Radera
 3. Ja kära nån, det litterära utbudet på våra sjukhus och andra vårdinrättningar är verkligen inte mycket att skryta med. Det har jag också kunnat konstatera eftersom jag det senaste året haft anledning att vara där ganska ofta. Brukar faktiskt ta med mig några färska tidingar och lägga i väntrummet - för att i alla fall höja nivån ett litet snäpp.

  SvaraRadera