6 februari 2013

I naturen med en värdelös fågelfotograf

FÅGELKVIST To det eller ej, men här satt två små söta fåglar och språkade om vädret. Det var innan husse höjde kameran. När husse väl fått av sig handskarna och tryckte på knappen, befann sig de små bevingade vännerna någon helt annan stans. Grenen är ju inte ens snygg.

Idag släpper jag ånyo fram fågelfotografen husse på min blogg. Som vanligt blir det inga fåglar på bilderna. Skulle det till äventyrs fastna ett flygfä, är detsamma alldeles för långt bort, eller oskarpt.

– Hör du att fåglarna har börjat sjunga Sverker? Det är husse som frågar mig. Hur skulle jag ha kunnat undgå det som de väsnas.
– Vi går ut och fotograferar fåglar, fortsatte husse entusiastiskt.
Som vanligt sätter husse då på sitt onödigt dyra och alldeles för tunga objektiv på kameran, vilket fördröjer vår utgång med minst en minut.
Sedan smyger sig naturfotografen och jag oss ut och skrämmer iväg de fåglar som eventuellt har satt sig till ro på någon kvist.
Efter att ha misslyckas med att knäppa vilda fåglar övergår husse till att fotografera mig. Äntligen ett vettigt motivval.
Men han gav sig inte så lätt. På hemvägen smög han sig iväg till morbror och mosters fågelbord, varvid den flock med fåglar som höll till där återvände till den tryggare skogen. Ett par svältande små vänner övervann faran för att ta en sista godbit. Husse blev så glad!
Sedan återvände vi in till stugvärmen.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelskrämma

HUNGRIG Den här stackars fågeln måste ha varit så hungrig så den övervann rädslan för husse. Faktiskt satt den still på den lilla grenen så länge så husse lyckades ta en bild innan den försvann igen.

FÅGELSTJÄRT Detta är den andra – och sista – fågeln husse lyckades ta en bild på. Visserligen ser du ju knappast fågeln, men du ser rumpan på den. Jag undrar vad husse skulle säga om det smög omkring fåglar och fotograferade hans rumpa?

STILIGT När den misslyckade fågelfotografen hade gett upp vände han äntligen det alldeles för dyra objektivet mot något vettigt motiv. Visst gör jag mig på bilder?

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bilden på mig, menar du förstår jag. Ja, jag vet att jag är snygg.

   Radera
 2. Du är snyggast Sverker, som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Du är mycket finare än fåglarna, Sverker!

  SvaraRadera
 4. Du är ju också snäll mot fåglarna och ger dem lite gott att äta. Det behöver de nu när det har blivit så himla kallt och kommit så mycket snö igen. Matte och jag har också gett vår småfåglar lite smått och gott.
  Du är ju väldans stilig....bara lite synd att du inte är en tik.
  Hälsningar från Lotus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är morbror och moster som matar fåglarna. Jag matar ingen i år, eftersom det inte var någon här under en hel månad. Man får inte sluta mata bara sådär, säger husse.

   Radera