4 februari 2013

Ensam och syndast om i hela världen

ALENA Ensam och ledsen får jag ut och gå numera. Annat var det förr. Då var det livat. Då kunde vi ibland vara fyra, fem stycken som tog oss små promenader i skogen.

Hur tror du det känns att vara övergiven och ensam? Ingen bryr sig om mig. Det är bara jag som gör. Husse har mig säkert bara för att han ska få sin disk fördiskad och spara några öre varmvatten.
Jag får usel mat och alla flyttar ifrån mig. Det är inte lätt att heta Sverker.


Har du tänkt på hur synd det är om mig? Ingen bryr sig om mig i hela världen.
Först att överge mig var min exmatte. Hon tyckte väl att jag var för besvärlig som skulle ut och gå. Men egentligen motionerade jag bara henne och detta på grund av min godhet.
Sen försvann min Agnes till Frankrike, bara för att skaffa en katt. Jag dög tydligen inte.
Sedan kom kattan till mig och nu har hon också stuckit. Bara för att maten hos min Per är bättre än här. Om jag skulle resonera på samma sätt, så inte hade jag stannat här hos min snåla husse.
Så nu är jag alldeles, alldeles ensam. (Husse räknas inte.)

Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

LIVAT Att ut och gå med Agnes var livat och glatt. Men hon rymde från sin Sverker och skaffade sig dessutom en katta, den före detta gatflickan Lucy.

SVIKARE Vem tror du sitter jämte Per vid matbordet i dag tror du? Jo, den franska kattan Lucy som beslöt att stanna hos Per och hans godare mat. Jag får inte ens sitta vid bordet.

FÖRST Exmatte var den första som övergav mig. Detta trots den goda nytta hon hade av mig dagligdags. Ta till exempel här när vi handlar mat i Frankrike. Jag försöker få henne bort från de skadliga grönsakerna till den nyttiga charkdisken där godsakerna finns.

GODHET Trots den överdrivna godhet jag visade mot den före detta gatflickan Lucy genom att inte äta upp hennes godare mat, så övergav hon mig för ännu godare mat. Fast det är klart, en katt ska man aldrig lita på.

12 kommentarer:

 1. Oj Sverker, idag är du inte på ditt bästa humör förstår jag. Och det kan man ju inte vara jämt. Det är ju inte så länge sedan du var på kalas hos din resursfamilj och snart är det ju vår .....då går det fort till sommaren..... Då kan du ju hoppas på att din Agnes kommer till dig igen. Ha det så gott, tänker på dig hälsar Lotus

  SvaraRadera
 2. Hoppas kan jag ju alltid. Men visst är jag på gott humör, men sanningen vill jag ju inte förtiga.

  SvaraRadera
 3. Kära Sverker.
  Jag börjar undra om du inte har hamnat i en liten vårdepression...Såna är inte att leka med, men de brukar gå över när våren har kommit lite längre än nu, fram i mars brukar det kännas som att livet leker igen och då kanske Lucy bestämmer sig för att komma tillbaka till dig och husse också och då kommer allt att bli roligt igen skall du se.
  Jag följer din blogg varje dag och ser fram emot att du skall bli pigg och glad igen. Om jag kan göra något för att pigga upp dig så säj bara till (fast du gillar ju inte katter...?).
  Varma hälsningar från Kattis och hennes matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar nästan katter, men inte. I vilket fall som helst kan jag inte erkänna det.

   Radera
 4. Frankrike verkar vara ett trevligt land, där hundar får vara med i mataffären!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom fick jag en stor skiva med skinka av tanten i affären. Hon visade bilder på sin hund också. En mycket sympatisk person.

   Radera
 5. Åh älskar andra bilden - så full av liv och glädje!
  ps: kika in min beskrivning av drömhunden här: http://jackieie.blogg.se/2013/february/min-dromhund-2.html#
  Ha en riktigt bra kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, det har jag gjort och jag tycker nog västgötaspets hade varit ett bättre val.

   Radera
 6. Vilket elände, men det är tydligen mest kvinnfolk som sviker Dig. Se upp för kvinnor, vi är inte att lita på. Du ska se att det snart känns bättre och snart kommer nog både Agnes och den där franska kattan hem. Hade inte Agnes något slags stenprojekt i trädgården som hon borde komma hem och göra färdigt./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här sommaren ska hon göra sin uteplats färdig, har hon sagt. Men precis som du säger – kvinnfolk törs man inte lita på.

   Radera
 7. Sverker, jag tror du skulle må bra av att få ett eget husdjur. Alltid glada, alltid sällskapliga! Kanske en bäst-götaspets? /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse tycker att det räcker med en, vad han nu menar med det.

   Radera