15 mars 2012

Husse gör ännu en fiaskoexpedition i skogen

TRÅNGBOTT På taket på myrstacken var det väldigt trångbott. Överallt gick de små liven på varandra. Jag undrar just varför de gör så? Antagligen försökte de sola sig, för att få en vacker brun färg till sommarsäsongen, och alla ville följaktligen vara överst.

Vi tar en vårpromenad i det vackra vädret och fotograferar lite fåglar. Det var husse som kom med det lysande förslaget igår.
– Eftersom fåglarna sjunger nu, så kan vi höra var de finns, tillade husse vist.
Som vanligt sprack hans planer, men vi hittade myror och en trasig fågel.


– Vad konstigt! Har du sett Sverker, sade husse och pekade på myrstacken. Jag såg bara massor med myror. Massor!! Fast nu såg jag också. Det var som en väg tvärs över, där det knappast fanns en enda myra. Ja, det var lite konstigt, men vem bryr sig?
Nu ska vi hålla utkik efter fåglar, sade husse när vi fortsatte vår promenad in i skogen. Visst hörde vi fåglar, men vi såg inga.
Så upptäckte jag en fågel. Visserligen var den trasig, men det var en fågel.
– Vi får väl nöja oss med den, sade husse surt i det att han började dokumentera en del fågeldelar.
Ja, som du förstår så var det hela skörden av dagens fotojakt.
Så blir det gärna, när man är lika talanglös som husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. naturskådare


MYRSTIG Bara för att du ska se den märkliga myrstigen på myrstacken har jag markerat den lite diskret. Håller inte du med om att det är konstigt? Jag var rädd att husse skulle skylla på mig. Det brukar han göra, till exempel när det försvinner en smörgås från bordet. Eller en ost. Eller ett smörpaket.

TRASIG Det var jag som såg den trasiga fågeln först. Husse verkade inte direkt hoppa högt av glädje, men det var ju fåglar han skulle fotografera. Han hade inte sagt något om att de skulle vara hela.

FÅGELDEL I Så här kan en del från en trasig fågel se ut. Enligt husse kan fåglar flyga med just de delarna, men jag har sett att de använder sina vingar.

FÅGELDEL II Lurviga fågeldelar har fåglarna för att hålla sig varma. Fortfarande enligt husse. Det normala – och bästa – är annars att man har underpäls. Det har jag och det är så bra så.

4 kommentarer:

  1. Du har ett skarpt öga för naturens märkvärdigheter. Husse din verkar ha en skarp lins på sin kamera. Fina bilder! / Wi o Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju bäst på allt! Linserna husse har är inte bara onödigt skarpa, de är onödigt dyra också. Det hade varit bättre att han hade satsat de pengarna på hundgodis istället. Eller falukorv och köttbullar till mig. /Sverker

      Radera
    2. Sverker, you appear quite well-fed and your Dad does need something to amuse him, don't you think? Besides, his beautiful photography does contribute at least a little bit to your fame.

      Radera
  2. I think it would be better to blame the bird for the trail of ants... as for me, I am learning Swedish by reading your blog. God hund!

    SvaraRadera