16 mars 2012

Förlåt Egon, idag skäms jag jättemycket

UNGDOMSPORTRÄTT Så här såg minsann Egon ut för sådär en sju, åtta år sedan. Jag tänkte jag ska smöra lite extra idag, med tanke på min hemska blunder.

Idag slängde jag en liten förströdd blick på almanackan och vad ser jag då? Jo, du förstår att i söndags stod det EGON där. Det är ju i och för sig inget att skämmas över, men att jag inte uppvaktade honom – det är synd och skam. Som försvar kan jag säga att jag hade mycket att stå i, just när Egon hade sin namnsdag.

För att råda bot på min underlåtenhetssynd gör jag istället en hel Egon-sida med gamla bilder. Då kanske han blir glad. För säkerhets skull har jag tagit med en ungdomsbild. Dessutom har jag inte tagit med några bilder som visar hur pantad han är.
Men Egon är faktiskt den snällaste jag vet. Egon har bara känt mig i nästan tolv år, men jag har känt honom i hela mitt liv, sånär som mina första tio veckor.
Om du inte säger något, så ska husse och jag åka och överaska Egon ikväll med en liten hemlig present, som är väldigt god, tror jag.
Vad det är säger jag inte, men det börjar på kor och slutar på paj.

Hej så länge
Sverker

Leg. Alzheimer light


PS I morgon kommer receptet på den synnerligen goda hemliga saken som börjar på kor… och slutar på …paj. DS

BALANSKONSTNÄR Så här såg det ut förra våren, när Egon gick balansgång på stenmuren. Visst är han duktig? Om du tittar på blommorna i bakgrunden ser du att det är vår. Så ser det ut här snart, fast det är inte säkert att Egon är här, men han kommer nog för att titta på alla vårblommor.

SKOGSPROMENAD När Egon och jag är ute och går i skogen, är det oftast jag som visar vägen. Egons GPS börjar få lite svårt med funktion och han kan dra iväg åt precis fel håll. Men om jag går först, så går det väldigt bra.

ALDRIG Ta den här bilden, till exempel. Den visar hur Egon gick genom den tunna isen och lerade ner sig något alldeles förskräckligt. Han lyckades inte ta sig upp själv heller. Jag hade sagt åt honom att isen var för tunn, men han ville prova ändå. En sådan här bild, där Egon framstår så löjlig och dum som han är, skulle jag aldrig publicera på en sådan här hyllningssida.

1 kommentar:

  1. Ha, ha! Du är så snäll och rolig. Din kommentar om sista bilden som du inte publicerar, när du hyllar Egon är så bra.
    / Siv

    SvaraRadera