7 januari 2012

Sverker vald till ny flockledare

FLOCKORDFÖRANDE Sverker, den nya ordföranden i min flock, står på tröskeln för att införa en ny era i mitt hem.

Jag kan med stolthet tillkännage idag att Sverker (=jag) har valts till ny ordförande i min flock. Målen för mitt ledarskap är många och krävande, men som bäst på allt, kan flocken se med tillförsikt på de under som kommer att ske.

Jag har länge ifrågasatt husses lämplighet som flockledare. Under hans tid har flocken reducerats med inte mindre än 50 procent. Något måste göras. Jag lät kalla in en extra flockstämma tills idag. Det gäller att passa på när Egon bor här. Då hör ju han till min flock.
– Jag nominerar mig, sade husse segervisst.
– Jag nominerar mig som flockledare, sade jag kraftfullt.
– Jaha, sade Egon.
– Jag tycker vi ska rösta om delat ledarskap, sade husse, som nu såg vartåt det lutade.
– Visst, sade jag, säker på att detta löjliga förslag inte skulle gå igenom.
– Jaha, sade Egon.

STIGSNACK Det krävdes inte särskilt många promenader för att övertyga Egon att det var bättre att ha mig som flockledare. ”Husse har gjort sitt, vi kan inte fortsätta att tappa flockmedlemmar”, sade jag övertygande till min vän.

Nu krävdes det mycket stigsnack (=korridorsnack i skogen) med min vapendragare Egon. Jag litade på att få hans röst. Jag berättade punkterna i min programförklaring för honom.

SVERKERS ORDFÖRANDEPROGRAM
MILJÖFLOCK
Min ambition är att vi ska bli den ledande miljöflocken i hela landet. Till god miljö hör: fler tuggben, ut med torrfodret in med kött. Även miljöförstörande inslag i naturen (=katter), ska jagas bort.
FEMINISTFLOCK Vi ska värna om alla flickor i vår flock och inte göra dem ledsna. Tyvärr har vi inga permanenta, men vi ska vara snälla mot Agnes, när hon är hemma. Fler löptikar i grannskapet, ska jag också sträva efter.
RÄTTVISEFLOCK Jag ska se till att det sker en omfördelning i ekonomin inom flocken. Mindre till pensionären och mer till låginkomsthundarna.
PROMENADFLOCK Utökad tid till promenader från 1,5 timmar per dag till 2,8 timmar. Detta kan inte ske direkt, men det finns med i mitt flockprogram.

– Låter inte det här bra? Jag ställde frågan till Egon under min valturné (=indoktrinering) i skogen. Husse fick inte ta del av mitt program.
Det var många andra frågor jag dryftade med Egon. På grund av hans intellektuella nivå, fick jag så småningom reducera (=koka ihop) informationen till att han alltid skulle rösta som jag gjorde, men aldrig som husse. Det lovade han att göra.

VISKA Precis innan vi skulle gå in till stämman, så viskade jag till Egon: Rösta ALLTID som jag och lyssna inte på husse och rösta aldrig som han. Om du inte lyder kommer partipiskan fram.

Så kom vi då till själva stämman. Debatterna och inläggen var öppna och långa. Husse kämpade i det längsta, men förgäves.

Resultat:
Delat flockledarskap förkastades med rösterna 1 för och 2 mot.
Till ny ordförande valdes Sverker med rösterna Sverker 2 röster, husse bara 1 röst. Hans egen.
– Jag ber att få tacka för förtroendet, sade jag stolt och nästan rörd till tårar.
– Jag är glad att vi har haft en helt öppen flockstämma, det har verkligen stärkt flocken i den fortsatta kampen. Vi är ett föredöme för alla andra flockar i Sverige.

Hej så länge
Sverker

Leg. flockledare

2 kommentarer:

  1. Hej Sverker

    Grattis till ledarskapet av flocken.

    Nu när du kan styra upp saker lite lättare än innan, vad säger du om att göra en bok av hela din hemsida?
    Det går lätt att fixa med Print-on-demand tekniken. Tror att vi är många som skulle uppskatta en bok om dig och om allt du har berättat här.

    Vad säger du, kanske nästa punkt att klubba igenom?

    hälsningar Amanda

    SvaraRadera
  2. Detta kommer att bli bra/Vimse (inte lika ful som Agnes katt)

    SvaraRadera