28 maj 2011

En närmare titt på dumma djur

Idag handlar det om äckliga spindlar


Om man sänker sin blick, eller höjer den, kan man träffa på massa andra små djur nämligen smådjur, som man inte tänker på så ofta. Världen består inte bara av hundar, även om det vore bäst. En husse (eller matte) kan också vara bra att ha. Man vill ju gärna få mat på ett smidigt sätt.
Idag tar jag en närmare titt på spindlar. Ett litet djur som är omtyckt av många. Särskilt mattar brukar skrika av förtjusning när de träffar på en spindel i till exempel duschen.






NÄRBILD Ibland tar jag en närmare titt på lite dumma djur i naturen. Det finns många, ska du tro, så jag får beta av dem lite då och då. Idag betar jag av spindlar.

FLÄRDFULLA GUDRUN Åh, vad duktiga spindlar är som kan göra så fina nät! Tänk vad de är flitiga och skickliga! Det är säkert så du tänker, när du är ute och går i skogen och får syn på ett spindelnät. Men jag säger: Så är det inte alls. Visst är en del nät snygga, men det är rena turen. De har det genetiskt och då kan man inte prata om skicklighet.
Men OK. Vackert kan det vara, men inte mer. Det här nätet är byggt av Gudrun, som gärna stilar med att spinna sitt nät så att solen bryter vackert i trådarna. Hon är så flärdfull.


LATA ELSA Elsa hör till de lataste av spindlarna i min skog. Hon river ihop ett nät på nolltid, och sedan bara sitter hon där och väntar på att någon ska fastna.
Tänk så här: Bygg ihop en skön fåtölj och placera den i delikatessavdelningen i en speceriaffär. Sen sitter du bara där och väntar att de ska plocka upp godsaker i de omgivande hyllorna. Då går du dit och äter dig mätt, för att sedan sjunka ner i den sköna fåtöljen, rapa lite och ta en liten powernap. Sen väcks du när det kommer nya godsaker. Det är så Elsa framlever sina dagar.


FULLA STURE Här är Sture. Han har lite problem. Titta på Stures nät och jämför det med Gudruns på första bilden. Nätet avslöjar att Sture har problem med starka drycker. Han och hans nät är inte direkt någon prydnad ens bland spindlarna. Nej, snabbt upp med nätet lite hit och lite dit. Sen sitter han där och solar sig och hoppas att någon fet fluga ska flyga in i nätet. Då och då tar han sig en tur till trädet, där han har gömt sina starkvaror i en springa i barken. Sån är han.

9 kommentarer:

  1. Usch, jasg gillar inte spindlar. Modig du är Sverker! Och sååå söt:)

    SvaraRadera
  2. STÄLL EN FRÅGA TILL MIG SOM JAG SVARAR PÅ IKVÄLL PÅ VIDEO BLOGG! SVARAR PÅ ALLA FRÅGOR!!!!

    SvaraRadera
  3. Heja Sverker! Jag älskar din blogg! Du kanske har ett tips om hur man kan lära en liten valp att komma till matte på kommando? Det är ifs en Welsh Springer Spaniel och inte Västgötaspets, så jag kanske inte ska ha så stora förväntningar?!

    SvaraRadera
  4. Min bästa kompis Egon. är en welsh. Ropa, spring BORT ifrån och det viktigaste av allt: godis. Köttbullar om inte annat hjälper.
    Jag kommer alltid, men jag är en vallhund och då vill man gärna lyda sin husse.

    SvaraRadera
  5. Hej Sverker!
    Jag gillar ditt namn skarpt. Våra katter heter Håkan o Sune. Vad tycker du om de namnen?

    Spindlar är väldigt flitiga djur. Råkar man ha sönder deras nät tar det inte lång tid förrän de har byggt upp det igen.

    SvaraRadera
  6. Hej Sverker!
    Mattar skriker inte av förtjusning över spindlar i duschen, men det är bra att du tror det så att du inte blir rädd.

    SvaraRadera
  7. Hua, jag får rysningar bara av att läsa och se bilderna på spindlarna... känslig? Jag ? Nejdå... inte alls. =P

    SvaraRadera
  8. Hahaha. Jag skriker av förtjusning på riktigt när jag ser spindlar. Jag har tre stycken själv. En blå, en orange och en rosa. Men nu måste jag nog sälja dem snart för min dumma hyresvärd vill inte ha såna djur i lägenheten :(

    SvaraRadera
  9. Jeg må ærligt indrømme at jeg virkelig hader edderkopper og synes de er super klamme.. Men jeg synes faktisk at det næstnederste billede er rigtig flot!

    SvaraRadera