18 juni 2011

Kloka svar på fina frågor

Hej här kommer svaren på frågorna ni skickade till mig. Som vanligt är jag ärligheten själv. Fattas bara annat. Sådan är jag. Jag är inte bara vacker och smart.

Hej så länge
Sverker
Leg. klargörare


Sune Svartnos sa...
Jag är själv en mycket stilig och intelligent schäferblandning på snart ett år och jag undrar hur det kommer sig att du kan kalla dig världens smartaste? Har du genomgått några prov tillsammans med alla andra spetsar i världen. Jag tror du är en bluff!!!

Hej Sune Svartnos
Det är bra att du inser att spetsar är världens smartaste. Där har du ju alldeles rätt. Smartast av alla spetsar är västgötaspetsen. Det har jag bestämt och jag har aldrig fel. (Utom den gången jag trodde jag hade fel, men det visade sig senare att jag hade rätt.)
Att jag är smartast bland västgötaspetsar är självklart. Jag har en erfarenhet som ingen annan levande västgötaspets har. Jag har varit i tio olika länder. Jag förstår kommandon på svenska, engelska och franska. Jag vet hur man slussar kanalbåtar i Frankrike. Jag har dessutom varit i Boxholm. Jag kan valla kossor. Jag har bevisat att jag är bäst i min blogg. Titta gärna på den här sidan.

jessika sa...
Hej Sverker? Jag undrar om det är du eller husse som har "koll" på almanackan? För i min almanacka så är det lördag den 18:e juni. Inte den 17:e juni. Om det är du som är almanackskontrollant så gör det inget, du är nog värdens smartaste västgötaspets ändå.

Hej Jessika
Jag lade in felet som en koll på att ni hänger med. Grattis Jessika, du var den som upptäckte felet först. Efter det har jag ändrat det till just lördag den 18:e, precis som du sa. Jag är inte NOG världens smartaste västgötaspets. Jag ÄR världens smartaste västgötaspets.

Anonym sa...
hej sverker! jag och min gubbe undrar om det finns någon möjlighet att träffa dig irl. för du verkar så cool.

Hej Anonym
Jag är störtcool. Föra att svara på frågan: Visst, det kan vi nog ordna. Min e-postadress står på min sida. Kontakta mig via den.

Thea sa...
Hej Sverker! 
Du tycks vara en snäll och fin hund, gör du aldrig några hyss?

Hej Thea
Nej aldrig, utom ibland. När husse köpt godis och sitter och vräker i sig när han tittar på TV, så bjuder han aldrig mig.
– Godis är inte nyttigt för dig, säger han och tar ännu ett par bitar och bygger på sin fetma ytterligare.
Om då telefonen ringer, så brukar han bli så stressad, så han glömmer godispåsen när han springer iväg för att svara. Det gör inte jag, kan man säga. Då brukar jag få ganska mycket godis. Det är gott, och husse är tillräckligt fet som han är.
Sen anser han att jag inte får löpa iväg till löpande tikar. Men varför heter det löpa om man inte får löpa dit? Då blir jag hämtad med bil.
I bilen så trycker jag ner bakrutorna också om husse glömt att sätta på barnsäkringen för bakdörrarna. Det tycker han inte heller att jag ska få.

Hanna sa...
Hej Sverker!
Jag undrar hur en absolut toppendag skulle se ut för dig? Husse verkar ju i tid och otid inte göra som du vill(exempel den fina korvtårtan som du ville sluka i ett nafs men inte fick) så om du fick bestämma allt, hur skulle det vara då?


Hej Hanna
Jag har faktiskt bloggat om min drömdag. Du kan läsa om den här. Fat det är klart. Korvtårtan hade Egon och jag kunnat ta hela direkt utan problem.

Hanna sa...
Nu kom jag på en fråga till som jag har funderat på ett tag men inte vet om jag får ställa den. Men jag undrar vart matte har tagit vägen? Jag har läst lite av dina första inlägg där du berättar om er resa i Europa och då fanns ju en stormatte med. Vart tog hon vägen?

Hej Hanna igen
Jag sa ju att du fick fråga om vad du ville. Min matte numera ex-matte träffade en annan man som hon ansåg vara bättre än husse, så hon flyttade från husse och sin Sverker för fem år sedan. Självklart har hon fel i sak. Det finns naturligtvis ingen bättre man än husse och ingen bättre hund än Sverker. Det tycker husse också.

EX-MATTE Så här såg min ex-matte och jag ut när vi kollade om sjön var badbar. Jag kan säga att sjön aldrig är badbar. Jag tycker inte om att bada. Min ex-matte är min lillmatte Agnes mamma. Husse är Agnes pappa.


Isabelle sa...
Hej Sverker, Jag undrar vilken kamera du har som tar alla fina bilder på dig.
Sen så undrar jag om du har något bra recept på levergodis?

Hej Isabelle
De första bilderna i min blogg, från husbilsresan för nio år sedan, är tagna med en Sony Mavica som sparade bilderna på en vanlig diskett. Det gick in cirka 20 bilder på 1,2 MB.
De från kanalbåtsresan är tagna med en Minolta Dimage. Den kameran var duktig på att göra av med batterier. Sen skaffade husse sig en Canon G5. Det är ganska många bilder som är tagna med den.
Nu har husse (det är han som är min fotograf) en Nikon D90 och oftast ett Nikon 18–105 mm objektiv. Myror och spindlar är tagna med ett Micro Nikkor 55 mm från 1970. Sen har husse ett vidvinkel 11–16 mm också + massa gamla objektiv han inte använder.
Bilderna med käcka ramar är tagna med en iPhone 4. Alla bilder är behandlade i Photoshop CS4, men det är bara färger och skärpa som justeras. Du hittar ALDRIG några fuskbilder på min blogg. Fast egentligen fuskar husse. Han har gått på fotoskola, varit pressfotograf och på senare år var han fotolärare. Och det är ju fusk. Bilderna borde vara bättre med tanke på det, tycker jag.
Men kom ihåg en sak: det är aldrig kameran som tar bilderna – det är du.
Husse köper färdigt levergodis åt mig, men jag såg att det finns recept på webben. Googla på levergodis till hundar. Man kan torka blodpudding till godis också, såg jag. Det låter gott.

GAMMAL KAMERA Den här bilden togs för tio år sedan på en marknad i Frankrike. Kameran var en Sony, som sparade på en vanlig diskett. Man fick plats med 20 bilder på 1,2 MB. Det har hänt lite de senaste 10 åren. Om du klickar på bilden så den blir större, så ser du att den inte är så skarp.


Anonym sa...
Hej Sverker. Vad är det bästa med att vara en västgötaspets?

Hej Anonym
Att tillhöra Sveriges äldsta hundras är en ära bara det. Jag är uppkallad efter kung Sverker den äldre, som hade oturen att bli mördat 1156 i närheten av Alvastra. Han hade säkert en egen västgötaspets. Den var nog inte med i släden, för då hade han aldrig blivit mördad. Husses förfäder bodde också en bit från Alvastra minsann.
Sedan har jag lagom långa ben, stilig kropp och en supersmart hjärna. Har man allt det och också är snäll, trevlig och låter bli att jaga andra djur, då är man en västgötaspets.

Mandy sa...
Tjenixen Sverker.

Jag undrar om du gillar att kolla på TV, och i så fall, vilka program? Känner många hundar som älskar att kolla på TV, vissa går i och för sig bärsärk.

Hej Mandy
Jag tittar bara på program med andra djur. Hundar är bäst. Jag kan verkligen titta på tv och dataskärmar. På datorn tittar jag när jag skypar med min lillmatte Agnes, som oftast är i Frankrike. Det är lite konstigt att jag inte kan nosa på henne dock.
Jag behöver inte ljud, för att njuta av naturprogram på tv. När inte husse vill ha mig på golvet, om han ska städa eller så, så sätter han på Animal Planet. Då ligger jag i TV-soffan och tittar. Jag bara tittar. Jag skäller aldrig på tv:n, men ibland viftar jag på svansen om det är något extrabra.

SKYPAR Ibland får jag också prata med Agnes, när husse och hon sitter och språkar i Skype. Agnes bor väldigt långt bort. Ända i Toulouse i södra Frankrike. Men nu är hon hemma. Det tycker jag är bra.

Lukas sa...
Hei Sverker. Jeg ser på bildene at du bor ved en sjø. Liker du å bade og svømme? Jeg er en vakker og lagom klok Golden Retriever og jeg elsker å bade om sommeren. Men jeg svømmer ikke så langt. Et par tak ut og inn får holde. En venn av meg - som er en (ikke like klok) pointer svømmer ved siden av husbonden når han padler i kajakk langt, langt. Om du liker å bade, svømmer du langt da?
Vennlig hilsen Lukas


Hej Lukas
Min sjö heter Sommen och den har placerat sig vid mitt hus. Jag tycker inte alls om att bada och simma. Egon däremot han badar jämt om han får. Egon är min kompis och han är en welsh springer spaniel. En typisk badhund. Han badar till och med i husses damm. Då blir han smutsig. När andra badar står jag på stranden och skäller, så de inte ska drunkna. Jag har alltid lyckats med att rädda alla badare.
Men jag tycker det är roligt att åka båt. Jag har åkt kanalbåt i Frankrike och i min sjö har jag seglat och paddlat kanadensare.

BADHUND Egon ska bada jämt. Till och med i husses smutsiga damm ska han i. Jag ska inte bada alls, men det händer ibland att jag blir itvingad.

JuliaSimon sa...
Hej Sverker!

1. Vad drömmer hundar som du om?

2. Vilken är din favvoblogg?

3. Hur mkt ser du fram mitt besök i juli?


Hej Julia
Dig har jag ju träffat flera gånger. Kom du ihåg när jag vaktade dig och Agnes när vi var ute och åkte husbil ända till Italien? Nu ska jag svara på dina fina frågor:
1. Dels ber jag att få hänvisa till ”Min bästa dag” och sen drömmer jag ju om att du ska komma hit.
2. Det bästa jag vet är att titta på din blogg, Agnes blogg (men hon ändrar aldrig sin) och sen tittar jag på Underbara Clara, för hon har en sådan fin hund och bebis. Jag tycker om små barn. Och stora barn. Jag tycker om alla, kan man säga.
3. Oj! Ska du komma hit i juli? Nu blev jag lycklig. Jag räknar dagarna.

JULIA OCH JAG Här kan ni se hur Julia ser ut. Hon är snäll. Jag har känt henne jättelänge, för hon är Agnes kusin. Kusiner känner man länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar