10 maj 2011

En fransk fadäs

STYLADE Här sitter de bägge förhoppningsfulla flickorna på en bänk på ett torg i en liten, liten fransk stad. Nysminkade i gatlyktans sken.

Mina lillmatte Agnes och min extralillmatte Julia hade ett väldigt stort gemensamt intresse. Spana på killar. Det var 2004, så det mesta är väl förlåtet vid det här laget.

Särskilt på kvällarna brukade det vara mycket att titta på. Jag var med på de flesta raggningsturerna, dels som skydd men det visade sig också att jag var en konversationsskapare.
Jag hade tagit med mig hela flocken i husbilen för att hälsa på min vän Diana, som bor i en liten fransk stad, och på kvällen skulle flickorna som vanligt gå ut. Men de hade ”glömt” mig, så husse och jag gick ut för att leta efter dem.
I en alldeles öde stad på ett alldeles öde torg, förutom de bägge spanarna, hittade vi dem.
Hade de varit smarta hade de slängt en blick i tidningarna. Hur stor chans är det att någon är ute i en fransk småstad när Frankrike spelar EM-final?

Hej så länge
Sverker

Leg. raggningsmedhjälpare


UPPGIVET Det var bara att inse läget. EM-final på TV = inga pojkar på stan. Långt borta på torget ser man Julia och jag. Men var är Agnes? Jag minns faktiskt inte. Det var sju år sedan.

1 kommentar: