9 maj 2011

Jag – en weekendslav

KVALITETSKONTROLLANT Jag hjälper resurshusse att slipa och olja in regnskogsträdgårdsmöbeln. Nu när han har fått ångan uppe med arbetet med båten, så fortsätter han av bara farten med trädgårdsmöbeln.

I veckorna åker resurshusse och resursmatte till sina jobb och de vill inte ha med mig. Det är ett rysligt slöseri med resurser. Det är synd om dem, som går miste om mina expertkunskaper. Speciellt hos resursmatte skulle jag kunna ge väldigt många goda råd om matlagningen. Provsmakning är jag världsmästare på.
I lördags och söndags var det weekend och då kom mina allsidiga kunskaper väl till pass. Äntligen fick jag göra lite nytta. Jag utnyttjades dock till max, måste jag säga.
Resursmatte och resurshusse hälsar att de är tacksamma för all hjälp.

Hej så länge
Sverker

Leg. weekendarbetare

PS. Smycket är inte 100 %. Resurshusse har tagit två fästingar på mig. DS.

FUSKHINDRARE Lite mer vänster där!! Jag dirigerar resursmatte hur hon skall klippa gräsmattan. Det gäller att skälla högt så hon hör! Jag tycker inte om strängar med oklippt gräs i en gräsmatta. Jag måste dock säga att hon är duktigare än husse, men vem är inte det.

SLARVJOBB Så måste jag också inspektera ogräsbekämpningen i trädgården. Det finns för mycket maskrosor där, så jag fick ta tag i och påpeka problemet.

FESTINA LENTE Ser ni? Jag kan latin också! Här har resursmatte glömt en präktig ogräsrot. Men min nos spårar varje kvarglömd rotbit. Så jag måste hjälpa till själv och gräva upp ogräsroten. (Festina lente betyder skynda långsamt. Detta hade inte hänt om resursmatte hade varit noggrann från början. Tur att jag finns.)

PAUS Det är så ansträngande med allt jobb, att jag måste ta igen mig vid grinden ett tag. Egon har inte gjort någon nytta alls, men han tar igen sig ändå. Orättvist. Han är pensionär. Husse är också pensionär. Han är inte heller mycket för arbete.

3 kommentarer:

  1. Regnskogsträdgårdsmöbeln? Hua! Hoppas den var begagnad.

    SvaraRadera
  2. Det är nog ingen äkta regnskogsmöbel, det är bara husse som retas genom att kalla den det.

    SvaraRadera