7 november 2011

Usch, vad jag skäms att bo här

TVI Ska det få vara så här tycker du? Grannens okrattade gräsmatta (till höger) drar nesa och skam över hela området. Särskilt då över mig, som är extra känslig. Tur att jag har min krattade gräsmatta att vara på.

Det är inte alltid lätt att bo här. Särskilt just nu. Grannarnas ovårdade gräsmattor drar en skam över hela mitt område. Vad tror folk som kör förbi och glor? Tänk om jag måste sälja mitt hus, hur blir det då med värdet? Ingen vill väl bo jämte sådana latoxar, eller hur. Hoppas du har flitigare grannar.

Nu ska jag väl erkänna – om än motvilligt – att det var ju inte precis grannare hos oss igår än hos grannarna. Men då sa jag till husse på skarpen:
– Du vill väl inte att folk ska tro att du är lika ovillig till arbete, som du i själva verket är?
Det fick fart på husse. Det räfsades så att det var en fröjd för ögat att se. Löven stod som en sky runt husse och skymde hans alltför feta mage.
Den med löv fullastade skottkärran kördes ut till ”Skogen där vi inte får tömma trädgårdsavfall”, för att snabbt återvända till en ny lövhög som lastades i den nu tomma skottkärran. Den gick fram och tillbaka som nålen på en Husqvarna symaskin och lämnade en gul rand efter sig, som avslöjade den kriminelle hussens tilltag.
Resultatet av mitt (jag har en påhejande funktion) och husses trägna arbete är att vi nu kan stoltsera med områdets lövfriaste gräsmatta,
Må grannarna skämmas och må vi inte straffas för lövförflyttningen.

Hej så länge
Sverker

Leg. lövsamlare


MARKERA Det är minsann på sin plats att göra en ordentlig markering här. Inte för att tala om för andra hundar att jag varit här, utan för att upplysa min granne om att jag minsann har sett vanvården och tar starkt avstånd. Och att jag skäms.

FÖRE Om du hade gått förbi här igår, så hade du sett att jag hade en skämmig gräsmatta. Dock var mina löv snyggare arrangerade och hade snyggare färg än grannarnas blekgula lövkaos.

NU Precis så här ska det se ut på en höstgräsmatta. Snyggt och prydligt. Frånsett slangen förstås, men den ligger inte där nu. Du kan själv komma och titta om du inte tror mig.

4 kommentarer:

 1. Det är ordning med dig S. Men jag undrar om den där hussen är så slö som du låter påskina....

  SvaraRadera
 2. Nej det är han inte. Han är värre.

  SvaraRadera
 3. Du börjar väl inte bli en dryg pedant nu Sverker. Löv i högar är roligt att springa i, tycker i alla fall vi! / Wi o Lu

  SvaraRadera
 4. Lövhögar är jätteroliga, men de är inte så kul när de är fastfrusna. Det brukar de bli hos oss. Jag gör mitt bästa att sprida ut dem igen dock.

  SvaraRadera