9 november 2011

Blygsamhet och ödmjukhet är mina signum

BLYG Detta är en alldeles sann bild av mig. Jag vill inte gärna synas, eller på något sätt framhålla mig själv eller alla mina förtjänster. Det senare kan vara svårt, eftersom jag är så otroligt smart och trevlig. Nobless oblige.

Det kanske finns någon av mina många besökare på min utomordentligt intelligenta och spännande blogg, som kan uppfatta mig som lite kaxig. Inget kunde vara mer fel. Det är blyghet och ödmjukhet som är de mest framträdande av de många mycket förtjänstfulla egenskaper jag har.

Naturligtvis är det mycket svårt för mig att inte bli lite mallig, rentav högfärdig. Är man bäst i allt, som jag är, så kanske det kan stiga åt huvudet på somliga. Så är dock inte fallet med mig. Jag har trots alla mina framgångar behållit den ödmjuka inställning till mig själv, som jag alltid har haft. Detta även efter det gick upp för mig att jag inte bara var smartast av alla, utan också vackrast.
Mitt välförtjänta kändisskap har mer fått mig lite blyg än stöddig. Jag vill inte bli som Mikael Persbramdt, även om jag är ack så mycket bättre och har mer att yvas över. Kanske du har träffat mig då jag frejdigt kommer glatt svansviftande mot dig. Då ska du veta att det är med stor viljestyrka och en enorm medfödd artighet som jag gör det. Nobless oblige (= är man bättre än alla andra, som jag är, så förpliktigar det också).
Helst skulle jag vilja, likt tjuren Ferdinand, sitta under en korkek och lukta på blommor. Men jag är ingen tjur. Jag är ju världens smartaste och vackraste västgötaspets.

Hej så länge
Sverker

Leg. ödmjuk


STILIG Du kanske tror att jag har intagit den här fotoposen bara för att visa hur stilig jag är? Inget kunde vara mig mer främmande. I största ödmjukhet och med enorm självövervinnelse ställde jag mig så att husse skulle bli stolt över sin Sverker. Nobless oblige.

MALLIG Nej jag är inte alls mallig, om du nu trodde det. Jag sitter bara med halvslutna ögon och lyssnar på en lövsångare som sjunger så vackert bara för mig. Även om han ansträngde sig till sitt yttersta, så är mitt skall både starkare och framför allt vackrare. Så har jag övat både länge och ofta. Nobless oblige.

2 kommentarer:

  1. Det var skönt att höra att du inte är en stöddig västgötsspets, utan en riktigt sympatisk västgötaspets. / från 2 trevliga Jack Russlar

    SvaraRadera
  2. Ja, jag är med största säkerhet den mest sympatiske västgötaspetsen. Därmed blir det ju per definition också så att jag blir den mest sympatiske hunden i hela världen.

    SvaraRadera