8 november 2011

Litet bo jag rulla vill

MINUSVERANDA Vad har de gjort här? Ja, det var den fråga jag ställde mig när jag gick förbi ett grannhus häromdagen. Verandan saknades. Sovrumstjuvar har jag hört talas om, men verandatjuvar.

Jag bor i ett sommarstugeområde och det gör mina grannar med. Fast de flesta bor hela året numera, utom på sommaren då de är på semester. En av mina grannar anser tydligen att eftersom inte sommaren är här, så tar jag sommarstugan till sommaren.

Under mina resor i Europa i husbil, har jag sett många, ja just det, husbilar.
Jag har sett stora,
Jag har sett små,
Jag har sett några med alger på. (Min husbil tvättad? av husse.)
Man kan säga att jag har monumentala kunskaper om husbilar. Så det är frågor som genast tornar upp sig när jag såg grannens tilltag: Har han inte tagit i för mycket nu? Ska det verkligen vara nödvändigt att fara omkring med hela huset? Ja, det blir ju liksom hans bekymmer.
Men en sak kan jag redan nu säga: Det kommer inte att gå särskilt fort på Autobahn.

Hej så länge
Sverker

Leg. huslyftare


RÅD Jag har just varit och gett lite råd till grabbarna som lyfte huset. Eftersom de frågade mig, så var det ju artigast att svara. Är man expert så är man. Jag låter dem sköta jobbet, eftersom jag inte vill smutsa ner mig. Jag är mer en teoretiker (=lat tänkare).

SVARTKÄLLARE Eftersom Tranås kommuns tjänstemän ansåg att det skulle vara till stor skada för hela mänskligheten att ha en källare under husen på område, så undrar jag vad detta är. Mycket ljusskyggt kommer upp till offentlighetens ljus när man lyfter på hus.

TIPS Återigen fick jag rycka in och ge grabbarna lite anvisningar hur de skulle klara att få rull på det 20 ton tunga huset. Du ser mig jämte den orange mannen. Tack vare min blygsamma insats (i förhållande till min enorma kapacitet), så ordnade allt sig till det bästa.

FARVÄL Här bär det iväg mot okända mål. Jag kunde bara önska alla en trevlig semester. Möter du en jättehusbil när du är ute och kör, så vet du nu var den kommer ifrån. (Från min gata.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar