10 november 2011

Tankar om nutid, framtid och baktid

Just precis när du läser det här är det nutid. Alla bilder som du kan se på min blogg är fotograferade i baktiden. Men de fotograferades en gång i den tid som var nutiden då. Att fotografera framtiden är omöjligt.

Det går inte att resa i tiden. Nutiden är nu, framtiden kommer och baktiden kan du bara minnas eller läsa om.
Idag vill jag visa hur baktiden såg ut för precis ett år sedan och hur den ser ut nu. Med nu menas här när bilderna togs exakt ± 5 minuter jämfört med baktidsbilderna den 10 november för ett år sedan.
Skillnaden är uppenbar. Då hade jag snö, det har jag inte nu. Det var både besvärligt och kallt att kissa.
En likhet är att vägen inte var plogad då. Det är den inte idag heller. Hur det blir med snö eller plogning i framtiden, vet vi inget om.

Hej så länge
Sverker

Leg. tidsresenär


BAKTID Agnes hus med snö och himmel med sol. Förra årets snö kom som en befrielse för husse, eftersom varken han eller andra inte kunde se alla löv på gräsmattan. Vår tomt var lika fin som grannarnas.

NUTID När du ser den här bilden har det redan förflutit en bra tid sedan den togs. Det är egentligen ingen nutidsbild, men den är fotograferad exakt ett år senare än snöbilden. I år vågar husse ta bilder på gräsmattan, eftersom det inte finns så många löv kvar. De som finns är söndertuggade av gräsklipparen, för de ska bli mat till daggmaskarna som bor under de gröna grässtråna.

BAKTID Min väg är som alltid oplogad. Det beror på att kommunalrådet inte bor här, tror husse. Kommunalrådsvägen plogas tidigt och att plogbilen skulle ploga 400 meter extra på morgonen, kan man ju inte begära. Då är det smartare att den kör fyra kilometer elva timmar senare utan att ploga på vägen ut bara för att bloga min väg.

NUTID Min väg är som alltid oskrapad. Det beror på att kommunalrådet inte bor här. Hans väg har nämligen asfalt. Hur sant är inte den gamle gatudirektörens löfte att det inte ska asfalteras här före 1987. Det var en av de få saker han hade rätt i.

BAKTID Tänk dig själv att ha så korta ben som jag och behöva kissa utomhus när det är så mycket snö. Det blir kallt på vissa kroppsdelar vill jag lova. Det är inte särskilt roligt, men nödvändigt.

NUTID Jag har fortfarande lika korta ben och jag måste fortfarande kissa utomhus. Men det blir bara luftigt på vissa kroppsdelar. Det är roligt att göra många markeringar, men också nödvändigt.

2 kommentarer:

  1. Precis! Läste du mitt inlägg igår? Det handlade om Dåtid, Nutid och Framtid. Jag tror att du är väldigt bra på att leva i nutid. Men Husse kanske behöver träna? Ha en bra helg båda två!
    http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2011/11/titta-inte-for-mycket-bakat-da-kan-du.html

    SvaraRadera
  2. Hej Kjersti.
    Jodå, den är läst. Både husse och jag lever mycket i nuet, dock utan att veta vad det heter. Har du inte märkt att vår planering för det mesta är lika med noll.

    SvaraRadera