12 november 2011

Gubben Frost är på besök

REN När jag går i det frostiga gräset jämte vägen, så blir jag alldeles ren om tassarna. Husse borde vara glad att gubben Frost är här, för det är han som säger att jag inte få hoppa upp i sängen med smutsiga tassar. Men det är väl min säng? Vill inte husse ligga i den kan han väl ta soffan.

Idag har vi besök av gubben Frost. Husse tycker inte det är roligt. Han tycker det är trevligare med värme. Jag däremot välkomnar vintern. Hoppas det kommer snö snart – men lagom.

Idag, när vi var ute och hämtade tidningen på morgonen, var det alldeles svart och vitt. Luften var svart, men marken var vit. Jag tycker det är kul att gå i frostigt gräs. Husse tycker det är kul att gå i varm sand på en havsstrand. Det kan jag tyvärr inte erbjuda här och nu. Sand har vi aldrig och värme håller vi oss bara med på sommaren.
Det enda som husse gillar med frosten är att han kan ta frostiga bilder av löv. Jag tycker det är bättre om han tog lite fler bilder av mig. Jag är vackrare.

Hej så länge
Sverker

Leg. köldforskare


DIMMA Tidigt på morgonen var det jättedimma, sedan hade den lättat när husse tog bilden av mig. (Han har ju zoom, så jag begriper inte varför han har med så mycket oväsentligt runt om mig.) Nu är det alldeles vitt igen.

FEL När gubben Frost hälsar på, så sätter han vita siluetter runt alla blad och växter. Husse säger att det är fel, för när han gick i skolan, fick han lära sig att silutter ska vara svarta.

SPIKSKOR Spindeln (Elin), som bor här, blev nog snopen idag. Jag undrar om hon har fyra par spikskor som hon kan sätta på sig, om hon ska ut och ränna på det isiga nätet?

2 kommentarer:

  1. Oh, så vackra bilder! I övrigt är husse och jag helt överens. Värme är mycket, mycket trevligare!

    SvaraRadera
  2. Nja, det får inte bli för varmt. Italie och Frankrike med +40 var inga höjdare. Jag blev tvångsbadad hela tiden, fastän jag hade badat det året redan.

    SvaraRadera