11 november 2011

11.11.11.

JÄRTECKEN 1 En ensam kanotist på sjön den 11 november är inget konstigt. Hade det däremot varit 11x11 (=121) kanotister, hade jag kanske dragit mina vackra öron åt mig.

Idag är det den 11 november 2011. Det innebär att många skrockfulla slår till och gifter sig idag. Många har förväntat sig märkliga händelser detta magiska datum. Dock inte jag, eftersom jag inte alls tror på övernaturliga saker. Men för säkerhets skull jag ut och letade järtecken och omen (=ovanliga saker, till exempel att Egon skulle lyda, som folk tror att de betyder ett förebud om elände eller olyckor ). Dock fann jag inga, vilket också var väntat.

Under en av våra vanligaste promenader (=Klunken, ca 5 km), fann jag inte något som verkade konstigt. Därför bad jag husse att ta lite bilder hur som helst, alltså precis som han brukar. Den tvehövdade huggormen och fembenta älgen, ansåg jag vara alldeles för vanligt förekommande, så dem har vi inga bilder på.
Inte ens en vädersol eller älva såg vi.

Hej så länge
Sverker

Leg. realist


JÄRTECKEN 2 En snöpinne, som dessutom är hel, är inget konstigt den 11 november. Särskilt eftersom de satte upp dem idag. Hade det däremot varit den 11 december och vägen fortfarande varit kantad av hela snöpinnar – det hade varit synnerligen konstigt.

JÄRTECKEN 3 En klöverblomma som sträcker sig efter dagens sista strålar från novembersolen är inte så märkvärdigt. Jag har ju tidigare konstaterat att blommorna har lite svårt för det här med vintertid. Ser du en blommande klöver i februari däremot, så betyder det att du kommer att få lite klöver (=lön), även om du arbetar på SAAB.

JÄRTECKEN 4 En sista grön ormbunke har sin naturliga förklaring. Den har käcka växten hade planterat sig på den plats i skogen där den exponeras maximalt att höstsolen. Ormbunkens kamrater som valt in skuggigare plats, var sorgligt vissna och bruna.

JÄRTECKEN 5 Att husses skugga kommer med när han ska fotografera det finaste som finns (=Sverker) beror på två saker: solen står så lågt, så skuggorna blir väldigt långa och att han är en betydelselös skuggfigur som är lite klantig med kameran.

2 kommentarer:

  1. Järtecken nr 6: Husse slår plötsligt näven i bordet, så hundkexen yr, och utbrister;
    "Nu du, Sverker, NU ska jag ha en utställning"

    SvaraRadera
  2. Ha, säger husse, som inte ens vet hur man gör. Han har inte ställt ut sedan 1970 på Moderna i Sthlm och 1971 på något galleri i Stockhom.Han var visst med på PFK-utsällningen Årets bild på Sverigehuset vid Kungsan 1979 ungefär, men han kom bara tvåa i klassen reportagebilder. Efter det misslyckandet håller han sig helst undan.

    SvaraRadera