6 oktober 2011

Skandalernas stad

FOTBOLL Var det Tranås som blev svenska mästare i fotboll? Nej, det var Helsingborg. Jämför Olympia med fotbollsplanen i Tranås. En rejäl stadion är vad som behövs. Bara ett fåtal spelare tränade idag på det dyra, men nödvändiga, konstgräset. Bra så med tanke på den eländiga miljön. Finns det någon som sett en inomhushall för fotboll i Tranås? Skandal!

Hur länge ska detta få fortsätta? Tranås är en nationell skamfläck. Skandalernas stad. I denna stad satsas det INGETING (=några miljoner) på sport. Det är inte konstigt att resultaten uteblir. Jag har idag gjort en tur på Bredstorp, där man har utlokaliserat all sport.

När ska politikerna i Tranås lära sig att prioritera? Vad som behövs är en rejäl slant till idrottsverksamheten i staden. Som det nu är, har ju klubbarna knappt råd med att betala ut svarta ersättningar till sina spelare och funktionärer. Skandal!
Och var ska ungdomarna lära sig dricka nyttiga drycker om det inte finns någon ungdomsverksamhet? På gatan?
Det finns mycket pengar att spara i kommunen.
Återinför sovsalar i äldrevården. Vad var det för fel på de gamla fattigstugorna? Kålsoppa kan dessutom vara ganska gott.
Griffeltavlor istället för datorer i skolorna. Billigare, hållbarare och nog så bra. Om lärarna var lite mer kompetenta, så skulle de lätt kunna undervisa minst 50 elever per klass.
Och detta med kultur. En del kommunala tavlor ser man inte ens vad de föreställer och musiken är ju alltför sällan Thore Skogman.
Den enda kultur som finns är sport och idrott. Mer pengar dit!

Hej så länge
Sverker

Leg. sportfåne


BANDY Här vänder jag baken till. Jag skäms. Att Tranås BoIS harvar i gärdsgårdsserierna i bandy, är ju helt och hållet kommunalpolitikernas fel. Var är isen? Var är taket? Var är väggarna. Vem är så korkad så att de tror att bandy ska spelas utomhus och bara på vintern? Skandal!

HOCKEY Hittar du Tranås i elitseriens topp? Nej, inte. Att spela i en sådan gammal hall lockar ju inte precis till stordåd. Dessutom finns det ju inte is året runt. Titta på Globen. Där är en hockeyarena. Dessutom är det futtigt med bara en ishall i en stad av Tranås storlek. Dessutom finns ingen bra sittplats för västgötaspetsar. Skandal!

FRIIDROTT Tjusiga banor och stiliga gräsplaner är inte allt. Var finns alla utövare, som kan sprida Tranås namn över världen vid de olympiska spelen? Ja, inte fanns de här. Vad som fattas är pengar, kommunala pengar. Då skulle resultaten komma med en gång. Skandal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar