8 oktober 2011

Fortfarande fart på husse

KORKAD Att husse är lite lätt korkad, känner du säkert till. Han hade tänkt sig att gå och kånka vedklabbarna till vedboden en och en. Ta skottkärran, sade jag.

Än är inte undrens tidevarv förbi. Husse blixtrade till idag igen. Jag hade trott att han skulle ta igen sig ett par veckor efter rycket häromdagen. Men inte. Han förvånar mig ibland..

Först åkte vi in till stan med farfars rena tvätt och handlade åt honom. Jag fördiskade farfars tallrik. Det var lax idag. Mums. Sen fikade farfar och husse. Jag fick inget.
När vi var färdiga hos farfar åkte vi hem till mitt hus.
– Idag ska vi göra resten av veden, sade husse till mig. Inte utan en mallig ton i rösten.
Han gick in och bytte om till sina mer proletära kläder. De tar han på sig ibland, när han villa att grannarna ska tro att han arbetar med något. Men det var just vad han gjorde idag.
Först transporterade han de stora vedbitarna till vedboden. Först på fel sätt och sedan, efter min tillrättavisning, på rätt sätt. Där sågade han dem till kortare bitar. På så sett fick han mer ved.
När veden hade blivit flera, så nöjde han sig inte med det. Han tog en yxa och gjorde ännu flera vedträn.
Min husse är en riktig trollkarl.

Hej så länge
Sverker

Leg. Vedexpert


GRATTIS Till och med husse har fattat att det var smartare med skottkärran. Jag måste gratulera honom att han lyssnade på sin Sverker. Det borde han göra lite oftare.

FÖRSIKTIG Man måste vara på sin vakt när husse sågar. Det kan trilla stora vedbitar och då vill inte jag stå i vägen. Det är nyttigt för husse att såga. Han behöver motionera.

ARBETA Ser du vad lat han är. Han har tagit en paus, fastän all ved inte är upphuggen ännu. Det får man inte göra. Fast lite bra var det, för vi tog en promenad under pausen.

2 kommentarer:

  1. Smart hund du har. Ha en skön lördagskväll framför brasan. du har ju veden nu.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Veden går dessvärre inte att elda förrän nästa vinte, men vedboden är full!

    SvaraRadera