5 oktober 2011

Det har skett ett under

RISIGT O, oj, oj. Ska vi få ha det på detta viset ända tills nästa vår. Med tanke på husses förmåga att arbeta, så verkar det ju troligt. Jag betraktar oroligt rishögarna.

Igår fälldes det friskt här. Vissa delar av min tomt blev ogåbara. Dessutom blockerades en viktig buske. Under den busken ligger ett av mina ben gömt, men det är hemligt, så det tänker jag inte tala om. I vilket fall som helst hade vi grannskapets risigaste tomt. Men vad hände idag?

Husse var uppe riktigt tidigt idag. Det är han varje dag, men han gick inte och lade sig igen. Han klädde sig och sedan så åkte vi och handlade åt farfar.
Nu kommer det konstiga. När vi kom hem igen började husse att arbeta med allt riset. Han drog, han släpade, han slet och han sågade. Och nu, som du kan se på bilderna, är nästan allt borta frånsett de riktigt stora bitarna.
– De sågar jag upp och klyver i morgon, sade husse, som gärna skjuter upp allt till morgondagen. Eller till en oviss framtid. Vi får väl se hur det går med det.
Men det var längesedan jag har varit så förvånad, som jag var idag. Husse jobbade!

Hej så länge
Sverker

Leg. arbetsledare


RISIGT Samma som andra bilden, men en annan vinkel. För att börja ta tag i sådant här, brukar husse planera i månader. Vanligtvis är han upptagen med annat, eller också är det fel väder. Jag vill helst slippa och se det.

HÄPEN Det är inte utan att man blir häpen. Vem hade kunnat ro att min lata husse skulle få fart på fläsket och röja det här på en dag? Inte jag. Jag var tvungen att sätt mig i pur förvåning.

VATTENDAGS Som jag har släpat och slitit. Det är inte bara husse som jobbade. Jag drog i grenar också, fast husse påstod att jag drog åt fel håll. Det tror jag inte. Nu ska jag gå in och dricka vatten.

FATTIGVED Det här är resultatet av grenarna. Plus en stor lövhög. Husses farfar kallade sådan ved för fattigved, och den ”skulle man inte förakta, ty det är viktigt att ta reda på allt”. Jag var tvungen att blunda och titta igen. Jo, det var sant; husse hade arbetat.

KLYVBART På gräsmattan ligger nu bara ett flertal högar med klyvbart bränsle kvar. Husse ska såga och klyva i morgon. Har han sagt. Vi får väl se hur det går med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar