2 oktober 2011

Egon vilse i diket

SISTA Det här var faktiskt det sista vi såg av Egon när vi var ute och gick morgonpromenaden. Egon hade hittat något spännande i diket, så han glömde bort oss.

Idag hände det minsann saker under vår morgonpromenad. Husse hade skruvat på sitt makroobjektiv på kameran, för dagens tema skulle vara vatten/dagg. Allt gick bra i början – men …

Husse och jag gick ut på fältet, där det tidigare fanns en skog. Här skulle letas vattendroppar minsann. Så helt plötsligt vänder sig husse till mig.
– Var är Egon?
Jag såg mig omkring. Ja, var är Egon?
– Sverker! Sök Egon, sade husse till mig.
Jag spårade duktigt och fann snart min förvirrade kompis spår.
– Kom Sverker, sade husse. Den dumma hunden har väl inte gått hem ändå.
Jo, se det var precis vad han hade gjort. Han hade inte sett oss när vi tog en avvikande väg, eftersom han var fullt sysselsatt med dikesundersökningen.
Gissa vem som stod och väntade på oss när vi kom hem med ett enfaldigt ansiktsuttryck? Du trodde precis rätt. Det var Egon.
Nästa promenad måste jag hålla ögonen på honom hela tiden. Man kan inte lita på Egon.

Hej så länge
Sverker

Leg. räddningshund


ÅTERFUNNEN Här står den förvirrade rymlingen och väntar på oss. Istället för att vara uppmärksam på flockledaren (=jag), så beslöt han sig för att gå hem själv.

FÖRMANING Nästa gång, Egon, vi går ut, så följer du med oss. Jag bryr mig inte om hur spännande dofter det kan vara i diket, förmanade jag rymlingen. Visst skämdes Egon. Han lovade att han inte ska göra om det.

TUR På grund av att Egon försvann, slapp vi sådana här bilder. Idag i alla fall. Så att det var ju lite tur i oturen att vi hade en vilsen hund.

1 kommentar:

  1. Japp, med macro på kameran så är det lätt att tappa bort både det ena och det andra. Men Sverker verkar ju inte vara borttappningsbar:-)

    SvaraRadera