4 oktober 2011

Djungelröjning på tomten

DJUNGELHUS I Du ser själv hur frodigt det är. Uteplatsen vid gäststugan låg i permaskugga. Dessutom låg grenarna på från boken på taket.

Om man aldrig fäller några träd, eller ansar några buskar, så bor man snart i djungel. Fast inte. Men det ser kanske ut som en djungel. Därför beslöt jag att det skulle fällas lite träd.

Det var inte bara jag som skulle avverka, utan även min granne Lasse. Han med den dumma katten Sigge.
Då både husse och Lasse helt saknar talang för trädfällning, så fick Janne göra det istället. Han är duktig. Jag vägledde honom naturligtvis, så allt gick perfekt.
Problemen som har uppstått nu är följande:
1. Det ligger massa trädrester på marken. De ska bli till ris som ska slängas och vedträn som ska sågas. När kommer det att ske?
2. Veden ska klyvas och staplas. När kommer det att ske?
3. Planket på den numera ljusa uteplatsen behöver målas. Det syns allför väl nu. När kommer det att ske?
4. Baksidan på samma plank åt Lasses hus behöver ännu mera målas. När kommer det att ske?
Med tanke på hur lat och oföretagsam min husse är, så kommer det väl inte ske de närmaste dagarna. Eller ens veckorna.
Det är mitt enda misslyckande här i livet. Jag har inte lyckats med att dressera husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. arborist


DJUNGELHUS II Samma hus, men från garagehållet. Om det är regn på grenarna, eller snö, så kunde det vara svårt att komma in i garaget. Dit vill man in om man är en bil och det är kallt ute.

LJUSARE Ser du att det är ljusare? Det är kanske svårt att se, för det ligger så många grenar på marken. De ska husse omvandla till ris och ved. Har han sagt. Vi får väl se. Det är Lasse som står där.

TACKAR Janne tackar mig för all hjälp han fått. Det kan vara bra att ha en expert till hands, när man ska avverka bland hus, plank, sandlådor och buskar. Repet är till att dra i, så träden faller åt rätt håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar