28 juni 2011

Husse gnällde i onödan

LÄMPLIG NAMNSDAGSPRESENT Visst var det en fin present min resursmatte kom med till husses namnsdag. Det finaste var förstås de två köttbullarna. En till Egon och en till mig. Det är exakt den typ av namnsdagspresenter som uppskattas i det här huset.

Kom ni ihåg i lördags då jag gratulerade min David som bor ända i Seattle. Husse heter också David, lite i skymundan sådär, så han var inte riktigt värd att uppvaktas. Husse hade en helt annan åsikt.

– Stackars mig, sade husse.
– Här sitter jag nu på min namnsdag utan en enda present och ingen tårta. Husse fällde nästan en liten tår, så synd tyckte han om sig själv.
Men min resursmatte har bättre ordning på saker och ting än min flock, så hon tog med sig Egon och hela hans flock och kom till mig med lie godskaker passande för ett namnsdageftermiddagskaffe. Alldeles fantastiska köttbullar till Egon och mig och bullar till de andra flockmedlemmarna. Att det var ett värdigt sätt att fira husses mininamnsdag.
Men det var inte nog med det. Nejdå. Min flock och Taxi-Julia åkte till farfar. Julia kallar honom felaktigt för gammelmorfar. Alla vet ju att han heter farfar. Där firade vi midsommar igen. Jag kan säga att det var mycket lukrativt för mig. Farfar är den enda som vet att en tiggande Sverker behöver godsaker. Jag avslutade besöket hos farfar med att fördiska extra noga.
Tror ni det var färdigt med det? Nejdå. Min lillmatte Agnes och min Taxi-Julia åkte till staden och kom hem med en tårta. Den var god, men jag fick långt från hela. Husse, som för dagen ville heta David, vräkte i sig desto mer. Han som redan är så fet!
Alltså: husse blev betydligt mer uppvaktad än han borde. Jag har lagt det på minnet till Sverker-dagen den 4 november. Då förväntar jag mig köttbulle, tårta, bulle och gärna ett par tuggben eller grisöron och ett besök hos farfar.


Hej så länge
Sverker

Leg. namnsdagsfirare


FIRARE Här kan du se vilka det var som firade husse onödigt mycket. Det är min Agnes, Taxi-Julia, Calle och min resurshusse, Egon och Sverker. På bilden saknas min resursmatte och husse. De är med på nästa bild.

UTSTÄLLNINGSBILD Den här bilden kommer att vara med på vandringsutställningen AMATÖRFOTOGRAFERNAS VANLIGASTE MISSTAG. Som du ser föreställer bilden när Egon och jag fick köttbullar. Du kan se delar av min resursmatte och skuggan av husse och hans kamera. Jag skäms.

PÅPASSLIG Jag vet vem jag ska uppvakta när jag är hos farfar. ”Det är klart att du ska få smaka lite, Sverker”, brukar farfar säga i det att han smyger åt mig en matbit. Vad Agnes och Taxi-Julia roar sig med i bakgrunden vet jag inte. Vad jag vet är att man inte ska göra så vid matbordet.

FÖRDISK Hos farfar brukar det vara extra lukrativt att fördiska, så även på husses namnsdag. Lite Jansson och en köttbulle. Mums! Ser du att jag kan stå upp på bakbenen?

2 kommentarer:

  1. Du är så "redig" så hälften vore nog, på ren småländska, plus att du är galet rolig.
    Sarah

    SvaraRadera
  2. Underbar som vanligt evap

    SvaraRadera