Idag ska jag berätta hur man tillverkar en riktigt god tårta. Detta recept är ett gammalt familjerecept, som jag nu delar med mig av. Tårtan är uppskattad av alla! I alla fall av mig, vilket är huvudsaken.
Ingredienser (saker man har i)
• Falukorv (den bästa sorten)
• Sprutgrädde (kan ersättas av vanlig vispad grädde)
• Levergodisbitar
• Tårtdekorationsfärg
Först plockar man fram allt som behövs för att göra Sverkers goda tårta, och lägger falukorven (den bästa sorten) på en skärbräda.
Du skär en tjock skiva (skivan på bilden är alldeles för tunn) av falukorven (den bästa sorten) och lägger den på ett vackert fat.
Ovanpå falukorvskivan (av den bästa sorten), sprutar man ett tjockt lager sprutgrädde. Gräddlagret på bilden är alldeles för snålt tilltaget. (Husse bor i Småland.)
Nu tar du till kniven igen och skär en tjock skiva falukorv (av den bästa sorten) och placerar den försiktigt ovanpå grädden, som är ovanpå den första falukorvsskivan (av den bästa sorten).
Här är det färdiga resultatet. Rejält med grädde ovanpå falukorvsbitarna (av den bästa sorten). Vackert spritsat och mycket ska det vara.
Dekorera tårtan med tårtdekorationsfärgen. Och placera levergodiset runt tårtan, så att det hela ser lite festligare ut.
OBS Om du till exempel fyller 7 år, ska det stå en sjua istället för tio. Kommer du bara och hälsar på, kan du spritsa vad som helst. Till exempel ett hjärta.
Om man stirrar tillräckligt länge på den färdiga tårtan, så säger husse: ”Varsågod Sverker!”. Då gäller det att slänga sig över den och snabbt äta upp allt. Egon kan ju komma. Efter 7,6 sek kan du belåtet slicka dig om nosen.
Sverker
leg. Konditor och gourmé
Vad gott för dig Sverker!! Glöm inte bort att motionera bara, för mycket tårta kan sluta illa ;)
SvaraRadera