5 maj 2015

Världens bästa skola finns i Sverige

SKOLA Här sitter jag framför porten till all kunskap du någonsin kan behöva. Det är i den här skolan jag har gått. Den heter Sommenbygdens brukshundsklubb.

Varför åka världen runt och leta efter hur den svenska skolan kan återfå sin status? Ja, det kan verkligen tyckas konstigt, med tanke på att världens bästa skola finns i Tranås. Det är den skolan jag har gått i. Det är därför jag är så väldigt välutbildad och lydig.

I den senaste rapporten om den svenska skolan så gnyddes det högeligen över den svenska skolan. Politikerna skyller på varandra. Lärarna skyller på dålig status och dåliga löner. Ingen skyller på lata elever och ointresserade föräldrar.
I min skola har lärarna hög status, om än inga lysande löner. Inga alls rättare sagt. Men hussarna och mattarna är engagerade. Eleverna, t. ex jag, är väldigt intresserade. Vi övar gärna på våra läxor både vardag som helgdag. Sedan ger det resultat också.
Nu kan ju inte alla lyckas lika bra som jag. Redan som mycket ung, så lydde jag bättre än de flesta. Dessutom kunde jag enkla kommandon som höger, vänster och rakt fram. Lucy, den franska kattan, är väldigt olydig. Hon har inte gått i min skola.
Fast mitt bästa partytrick är nog att kunna stå upp och dansa på kommando. Det kan inte min Agnes eller min husse. Han kan förresten inte dansa alls.

Hej så länge
Sverker

Leg. fd elev

LIVSLÅNGT Man ska inte lära för skolan, utan för livet, heter det ju. Se på mig. Det var länge sedan jag gick agilitykurserna, men jag kommer ihåg allt. Lätt som en plätt vet jag precis vad jag ska göra. Men så hade jag bra lärare också och jag övade flitigt.

INSPEKTION Totte och hans matte var ute och övade på Tottes läxor. Det måste man göra. Jag satt och inspekterade unghunden. Totte var duktig. Man blir det om man gör sina läxor.

RÄTT Fastän Totte hade två påsar att välja emellan, så valde han rätt. Varför? Jo, hans matte visade honom vilken han skulle ta och han lydde sin matte. Då blir det gärna rätt.

PLATS Varför ligger jag här i det våta gräset? Jo, min husse har visat tecknet för plats. Då lyder jag! Jag ligger där ända tills han visar tecknet för kom. Då kommer jag till honom, rundar honom och sätter mig på hans vänstra sida. Det är så man gör om man har gått i min skola.

2 kommentarer:

  1. När du inspekterade mig idag tror jag du tänkte; hmm det där väl inte så svårt... Det där kunde jag med förut när jag var aktiv i skolan // Totte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kunde jag, men först måste man lära sig. Totte, du är jätteduktig.

      Radera