6 maj 2015

Det tuffa livet som fotomodell

NATURLIG Trots blåst , dimma och regn, så måste jag se naturligt nöjd ut på varje bild. Vad gör man inte för konsten. Jag förstår att du vill se bilder på mig, så jag offrar mig och lider för din skull.

Tror du att livet som fotomodell är glamoröst? Nej, långt därifrån. Det är bara hårt arbete. Oftast utomhus oberoende av väder. Inte har det blivit bättre sedan min husse, tillika min fotograf, fick en vattentät kamera.

Bara för att du ska få en uppfattning om hur svårt jag har, så ska jag visa lite bilder från en fotosejour igår. Det var faktiskt den andra för dagen.
Regnet öste ner. Min fotograf (=min husse) hade svept in sig i sin militära regnrock. (Du vet den där som skyddar inte bara mot regn, utan även mot gas och atombomber.) Som superfotomodell var det inte prat om några skyddskläder eller paraplyer för mig. Jag kände hur jag blev blötare och blötare. Dessutom blåste det. Alltid motvind.
Som det fullblodsproffs som jag är, så lät jag inte detta påverka mig. Jag ställde upp villigt för varje bild. Jag gör allt för mina beundrare. Som du själv kan se, så blev bilderna som vanligt bra. Så länge som jag finns med på en bild, så kan det ju inte bli annat.
Om jag tjänar kopiöst med pengar på mitt slitsamma fotomodellarbete? Inte alls. I bästa fall får jag en godisbit efter varje bild. I sämsta fall får jag inget annat än glädjen att ge mina fans ännu en bild av mig. Det är belöning nog.

Hej så länge
Sverker

Leg. fotomodell

DAMMBLOMMOR Nog för att blommorna vid dammen är lite stiliga så här år. Men du måste hålla med om att bara damm och blommor, skulle bli lite påvert. Men om man vill ha en fulländad bild, då är det lämpligt – eller nödvändigt – att jag är med. Och regnet bara öste ner.

DÖRRBLOMMOR Blommorna vid dörren till gäststugan kan vara nog så vackra, men kansek lite sliskigt vackra. Då behövs det något tufft och manligt i bakgrunden som balanserar kompositionen. Vad kan då vara lämpligare än en Sverker? Och regnet bara öste ner.

TRÄDBLOMMOR På Lucys, den franska kattans, favoritklätterträd så finns det massa vita blommor. Visst det går bra att ta en bild på bara blommorna. Men tänk efter nu. Visst skulle det behövas något spännande att upptäcka i en bild. I just denna bild är det min rumpa som är spännande. Och regnet bara öste ner.

SLUTFOTOGRAFERAT Nej, nu är det dags att gå in. Visserligen är jag tuffare än de flesta, men även jag kan längta in till värmen vid kakelugnen. Särskilt som regnet bara öste ner.

4 kommentarer:

 1. Du är heroisk, Sverker. Tack för att jag fick se något vackert så här på morgonkvisten när det regnar här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod. Ja, jag lider gärna. Jag kan ju inte gärna dölja mitt utseende för världen, nu när jag är så perfekt.

   Radera
 2. Jag blir stum av beundran./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det allt för väl. Det är samma med mig när jag hamnar framför en spegel.

   Radera