3 maj 2015

Fågelskådning hemma i trädgården

VAKTAR Här sitter jag och vaktar. Vaktar vadå? Det tänker jag inte tala om, eftersom det är hemligt, men vid pilen finns det något.

Nu har jag fått ett nytt intresse. Hemma i min trädgård händer det saker. I klätterväxten, du vet den jämte dörren till uterummet, bor det små fåglar. Bara föra att de är så små, så heter sorten småfåglar. Du kanske kan precisera mer? De har ägg i sitt bo.

Husse var på gång att klippa i den vilt klängande växten, men så hejdade han sig. Plötsligt flög det ut en liten fågel från växten. Efter en imponerande stor forskningsinsats, hittade husse ett fågelbo med sex ägg. Vad göra nu?
Först övervägde vi att göra en god omelett, men eftersom äggen var så små så skulle det knappast bli ens en tugga till oss var.
Nu kom husse på det fiffiga. Han avbröt klippningen och låter den anstå till i höst. Han var väldigt nöjd med sitt beslut, lat som han är.
Nu kan fågeln ruva vidare. Kanske vi får se några fågelungar snart. Det skulle vara roligt.
Under tiden är det jag som vaktar fågelboet, så passa dig. Det kommer att komma fler rapporter om utvecklingen från det lilla trivsamma fågelhemmet.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelhund

ODUGLIGT Sticker man in en mobiltelefon i klätterväxten och trycker av, så kan man få denna bild. Det finns sex stycken likadana ägg. Fast de är små. De duger inte ens att göra omelett av.

RUVA Här ligger det en mamma – eller pappa – och ruvar på äggen. Ser du fågeln? Husse påstår att äggen ska förvandlas till fågelungar. Vi får väl se.

3 kommentarer:

 1. Vilken snäll husse du har Sverker! Vänligen Kiki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mott småfåglar är han snäll. Men mot en Sverker …

   Radera
 2. Åh så bra att husse hejdade saxen! Vakta fint, Sverker, så att vi får se vad det blir.

  SvaraRadera