8 maj 2015

Agnes skulle ha firat sin födelsedag hemma

TREVLIGT Så här trevligt hade vi kunnat haft det, om bara min Agnes hade varit hemma. Nu är hon inte hemma, så nu blir det inget utbyte av filosofiska tankar vid stranden.

Just nu fyller min Agnes 25 år. Hon är inte hemma hos mig. Istället firar hon hos sin moster i Stockholm. Det är orättvist. Det blir ju ingen tårta till mig.

Firar man inte sin födelsedag hemma, så betyder det att man inte vill bli uppvaktad. Det är lite tråkigt för mig. Jag har fått skicka tillbaka massor med presenter, som jag skulle ha gett till min Agnes. Du får ha kvar din gamla telefon. Ingen bil blir det heller. Jag förstår att du inte heller vill ha studieskulderna betalda, för då hade du kommit hem.
Jag hade till och med tvingat husse att köpa hem falukorv, så vi hade kunnat göra en god tårta. Du har väl inte blivit kaxig, bara för du är ett kvartssekel gammal?
I vilket fall som helst:

HURRA FÖR MIN AGNES SOM FYLLER 25 ÅR IDAG


Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

BLOMMOR Här finns massor av blommor, som du hade kunnat plocka. Precis som på den här gamla bilden. Varför kom du inte hem, när du fyller år idag? Jag får ju ingen tårta!

KONSTIG Min Agnes är konstig, som inte firar sin 25-årsdag med sin västgötaspets. Är det för hon inte bara studerar djur i diken, utan också konstvetenskap samtidigt? Blir man konstig av det?

PASSANDE Den här bilden börjar bli gammal nu. Det hade varit passande att vi hade tagit en ny, nu på din födelsedag.

OPASSANDE Jag förstår inte alla dessa ständiga avvinkningar. Det är på stationer eller flygplatser. Jag vill understryka att det inte alls är roligt. Skulle det inte vara bättre att du höll dig hemma hos mig?

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte8 maj 2015 16:49

  Du kunde väl fått tårta ändå? Falukorven var ju inhandlad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer en överraskning i morgon. Vad säger jag inte, men jag åt upp den idag.

   Radera