9 maj 2015

Min Agnes missade sin kvartssekeltårta

MÄSTERVERK Bättre än så här kan nog knappast en tårta bli. Det är min Agnes kvartssekeltårta. En fröjd både för nosen, ögat och smaklökarna.

När inte min Agnes ville komma till mig, så kände jag mig nödgad att fira henne på egen hand. Vad kan då vara bättre än att fira henne med en kvartssekeltårta? Inget, skulle jag vilja påstå.

Denna tårta är så enkel att göra, så att även du skulle kunna klara av det efter att ha läst mitt recept. Svårigheten kan vara att hitta Bacon flavored strips. Fast om Eloise kommer och hälsar på dig, så kanske du också kan få en påse. Annars kan du åka till Vermont och köpa lite.
Tänk på att du ska ha laktosfri grädde, eftersom det är en Agnestårta. Är det en Sverkertårta, så går det bra med vilken grädde som helst.
Nu hoppas jag verkligen att du gör din tårta med lite tjockare skivor falukorv, mer leverpastej och rikligare med grädde. Då räcker den längre. Min tårta räckte bara i sju sekunder, vilket är alldeles för kort tid.

Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsfirare

JÄRNKOLL Jag hade min husse under skarp uppsikt, då han gjorde min Agnes tårta efter mina anvisningar. Han lyckades sådär. Tyvärr är det svårt at se från min position.

GREJER Här har du alla grejer du behöver till denna delikata tårta:
1. Falukorv, av bästa sort förstås
2. Leverpastej, gärna den från Tranås
3. Bacon flavored strips (dem kan man få av Eloise)
4. Grädde, laktosfri eftersom det är till min Agnes
5. Lite olika verktyg efter tycke och smak


BÖRJAN Skär två rejält tjocka falukorvsskivor (alltså inte som på bilden). Slafsa dit en oanad stor klick leverpastej (minst dubbelt så mycket som på bilden)

FORTSÄTTNING Lägg den andra falukorvsskivan ovanpå leverpastejklicken du slafsade dit. Pressa tillsammans. Sedan vräker du på grädde och sätter dit två stycken Bacon flavored strips som dekoration och smakförhöjare. Tårtan ska nu se ut som bild 1.

SVÅRAST Detta är det svåraste: att inte ta tårtan innan husse säger varsågod. Du kan alltid försöka hypnotisera tårtan så den kommer till dig. Det är svårt. Jag har aldrig lyckats. Tårtan var god, men alldeles för liten.

2 kommentarer:

  1. Tur att jag just har ätit en stadig frukost annars skulle jag börja dregla över din goda tårta, Sverker. Tycker du är så duktig som sitter snällt och väntar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väldigt tålmodig. Nästan. Ibland. Men lydig.

      Radera