1 maj 2015

Tranås firar Evan och Emily med musik och tal

MUSIK För att fira Evan och Emily marscherade både Tranås Musikkår och Frälsningsarméns Musikkår gemensamt idag. Alla vill hylla husses barnbarn.

Tänk att idag är det Evans och Emilys födelsedag. Tidigt på morgonen var hela Tranås på benen för att fira husses barnabarn. Detta trots att de bor i Seattle. Så viktiga är de. Musikkårer spelade, flaggor hissades och det hölls tal av min granne, kommunfullmäktiges ordförande.

Jag, det är verkligen en stor dag idag. En bemärkelsedag i dubbel bemärkelse eftersom både Evan och Emily fyller 14 år. Att de fyller samma dag, kan bero på att de är tvillingar. Med varandra dessutom. Jag är lika gammal ett tag till. I juni blir jag ett år äldre.
Naturligtvis vill jag fira dem i Seattle. Jag vill nämligen smaka på tårta från Amerika.
Fast det är en sak jag kan trösta mig med. De kommer hit i sommar. Det ska bli roligt. Jag har inte sett dem sedan 2010. Då var vi alla mycket yngre, fem år närmare bestämt.
Jag ber att få instämma med alla andra i Tranås:
Hurra hurra, hurra, hurra för Evan och Emily idag på deras födelsedag!!
Jag hoppas ni får mycket tårta och många presenter.
(Jag hoppas att husses son, tillika Evan och Emilys pappa, kan översätta detta till engelska. Om han nu har lärt sig engelska, förstås.)

Hej så länge
Sverker

Leg. firare

STORA Så här stora var Evan och Emily, när min husse var där i somras. De är med raska steg på väg till skolbussen. Båda är jätteduktiga i skolan och har A i alla ämnen. Det hade inte min husse. Han var dålig även i skolan.

TAL Min granne Per, som är kommunalfullmäktiges ordförande, höll tal på torget. Han pratade lite tyst, så jag hörde inte vad han sade, men jag antar att han hyllade Evan och Emily. Sedan utbringade han ett fyrfaldigt leve för dem på deras födelsedag och trumpeterna spelade därefter en hyllningsfanfar.

SENAST Det här var för fem år sedan. Jag tog med Evan och Emily ut på en promenad. Nu har de blivit mycket större tror jag. De har inte varit här sedan dess, men i sommar kommer de! Vi ska ha så roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar